Πιέζουν για συνάντηση ουσίας με κυβερνητικό κλιμάκιο οι αγρότες

Στο μπλόκο της Νίκαιας χθες ο Κουτσούμπας, ακολουθούν αύριο Βελόπουλος και Τσίπρας

Στην ΠΑΘΕ ανέβηκαν χθες το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας αποκλείοντας συμβολικά για μισή ώρα την εθνική οδό στο ύψος του κόμβου, στο πλαίσιο της απόφασης της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων για συμβολικούς αποκλεισμούς από τα 32 μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.
Στο χώρο του μπλόκου βρέθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που απηύθυναν οι αγρότες προς αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Αύριο Παρασκευή αναμένεται να ακολουθήσουν συναντήσεις με τους κ. Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο του Κιλελέρ, ενώ νωρίτερα θα βρεθεί στο μπλόκο και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Θετικά έχει ανταποκριθεί και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως και ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την επιθυμία του να συναντήσει τους αγρότες. Την ίδια ώρα έχει αποσταλεί αίτημα προς την κυβέρνηση για συνάντηση εκπροσώπων της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο, δίχως ακόμη να έχουν λάβει κάποια απάντηση.


«Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών με πράξεις»
Σε ότι αφορά τη χθεσινή επίσκεψη του Δημ. Κουτσούμπα, τον υποδέχθηκε στο μπλόκο ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο οποίος τόνισε ότι οι αγρότες διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα και μέτρα για την επιβίωσή τους και ευχαρίστησε τον Γραμματέα για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση των αγροτών.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η καρδιά της ελληνικής αγροτιάς χτυπά στα μπλόκα» και πώς «είμαστε εδώ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, γιατί έχετε δίκαια αιτήματα και δίνετε μάχη επιβίωσης». Συμπλήρωσε ακόμα ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών με πράξεις και όχι με λόγια.

Σημειώνεται, ότι στον ΓΓ, παραγωγοί της περιοχής του Τυρνάβου, δώρισαν ντόπιο τσίπουρο, στο οποίο όπως κατήγγειλαν επιχειρείται να αλλάξει η ονομασία προς όφελος ιδιωτών μεγαλοποτοποιών , γεγονός που θα τους οδηγήσει στη φτώχεια.