ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Με την ισοπαλία που απέσπασε ο… φίλος μας ο Μπάμπης στη Νέα Μηχανιώνα (φθηνά τη γλίτωσε καθώς ακόμη χάνουν ευκαιρίες πάνω από τη γραμμή οι Θεσσαλονικείς!), έλαβε τέλος η υπόθεση άνοδος για την Αναγέννηση και σ’ ο,τι αφορά το τυπικό μέρος!

Όχι βέβαια πως είχαμε ανησυχία περί αυτού, αλλά όσο να ναι, εχει τη δική του αξία να το βλέπεις και… μαθηματικά! Eίναι σα να έχεις δώσει εξετάσεις, να είσαι σίγουρος ότι έγραψες καλά, αλλά θέλεις να το δεις και στη βαθμολογία!
Το είχαμε γράψει άλλωστε την περασμένη εβδομάδα, μετά τη νίκη επί του Αχέροντα ότι η άνοδος είναι διασφαλισμένη! Επίσης, γράψαμε από τη στήλη ότι το αήττητο θα διατηρηθεί και στα play off.

Αυτό θα γίνει την προσεχή Κυριακή στο Στεφανοβίκειο. Η Αναγέννηση θα κλεισει τη σεζόν χωρίς να έχει γευτεί την πίκρα της ήττας! Με… βαθμολογία στο απολυτήριο άριστα με τόνο! Με μια πορεία που πραγματικά είναι από τις πιο εντυπωσιακές όλων των εποχών και η καλύτερη όλων των ομάδων και στους δέκα ομίλους της Γ’ Εθνικής!

Η ΜΟΝΗ ΑΗΤΤΗΤΗ ομάδα και στις τέσσερις Εθνικές Κατηγορίες!!! Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στη super league 1, super league 2, football league και Γ’ Εθνική, που να μην έχει χάσει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η επίδοση της Αναγέννησης δεν έχει προηγούμενο!!!

Μία πορεία που έλαβε χώρα στις πιο δύσκολες συνθήκες που είχαμε ποτέ γενικότερα με την πανδημία, αλλά και ειδικότερα με την πλημμύρα στην Καρδίτσα! Απ’ όποια πλευρά κι αν την πιάσουμε τη σεζόν, θα δούμε ότι ήταν απαγορευτική για οποιοδήποτε σχεδιασμό που θα εμπεριείχε φιλοδοξίες ανόδου!

Μηδενικά έσοδα (ούτε εισιτήρια, ούτε διαφημίσεις, ούτε επιχορηγήσεις), αβεβαιότητα με πολύμηνη αγωνιστική αδράνεια, ελάχιστος χρόνος οργάνωσης το περασμένο καλοκαίρι λόγω της καθυστέρησης των διοικητικών αλλαγων που προσπάθησαν κάποιοι να τορπιλίσουν και χίλια δυο άλλα που ήταν αποθαρρυντικοί παράγοντες για όσους μπήκαν μπροστά!

Προσθέστε τώρα το απρόβλεπτο που υπάρχει σε αγώνες ποδοσφαίρου, τη δυναμική των αντιπάλων, το γεγονός ότι το πρωτάθλημα διεξήχθη μόλις σε ένα γύρο πράγμα που δεν επιβράβευε τον καλύτερο αλλά τον πιο τυχερό και βεβαίως τα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν ανα πάσα στιγμή μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον και θ’ αντιληφθείτε πόσο μεγάλο ήταν το επίτευγμα!

Η Αναγέννηση λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων κι ενώ είχε την πιο καλή ομάδα που θα μπορούσε σε κανονικό πρωτάθλημα να πάρει μεγάλη βαθμολογική διαφορά, έφθασε να παίξει σε μία… “ζαριά” τη χρονιά σε ένα και μόνο παιχνίδι στο Λιτόχωρο με την Καρίτσα!

Τα κατάφερε και με το παραπάνω σε όλες τις προκλήσεις που μπήκαν στη χρονιά! Με εμφατικό τρόπο κατέκτησε το εισιτήριο της ανόδου δίνοντας μεγάλη χαρά στον καταφαρμακωμένο κόσμο της και βεβαίως βάζοντας και πάλι την ποδοσφαιρική Καρδίτσα στο χάρτη.

Πλέον η ομάδα έχει μπροστά της μια άλλη πρόκληση, ίσως πολύ μεγαλύτερη. Ετσι είναι ο αθλητισμός με συνεχείς προκλήσεις και συνεχείς υπερβάσεις. Αν δεν κάνει τα λάθη που έκανε στο παρελθόν η Καρδίτσα (μέσα από τα οποία πρέπει να διδαχθεί), μπορεί να κρατήσει την Αναγέννηση σ’ ένα σταθερό υψηλό επίπεδο και να τη σπρώξει για κάτι ακόμη σπουδαιότερο…