Θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμη και το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Πόσοι γνωρίζατε πως η μοναδική φυσική πίστα motocross σε όλη τη χώρα, βρίσκεται στη Μητρόπολη;

Σε απόσταση μόλις οκτώ χιλιομέτρων από την πόλη της Καρδίτσας, στη Μητρόπολη, δεσπόζει η… άγνωστη για πολλούς πίστα motocross. Ωστόσο, για τους λάτρεις του αθλήματος, η συγκεκριμένη πίστα είναι ιδιαίτερα γνωστή, λόγω της ιδιαιτερότητας που είναι φυσική.

Με τις κατάλληλες κινήσεις, θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή μας και να προσελκύσει επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βάιος Κουκουζέλης, τόνισε πως πριν λίγες ημέρες έγιναν εργασίες καθαρισμού και ανακαίνισης της πίστας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να περιφράξουμε τη διαδρομή της πίστας πετυχαίνοντας έτσι την μέγιστη ασφάλεια των θεατών, διοργανώνοντας πανελλήνιους, αγώνες, αλλά και ακόμη και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αξιοποιώντας στα μέγιστα την επισκεψιμότητα και προβολή της περιοχής και του Νομού μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Κοινότητας.

Παράλληλα, ο κ. Κουκουζέλης ανέφερε πως η πίστα η οποία είναι μήκους μεταξύ 1.500 και 1.700 μέτρων, είναι η μοναδική φυσική σε όλη τη χώρα και όσοι αναβάτες έχουν βρεθεί στη Μητρόπολη κατά το παρελθόν, έμειναν ενθουσιασμένοι τόσο απόν την φυσική ομορφιά της πίστας αλλά και της περιοχής μας.

“Η συγκεκριμένη πίστα έχει φιλοξενήσει πανελλήνιους αγώνες, αλλά λόγω έλλειψης κονδυλίων τα τελευταία χρόνια η Μητρόπολη απουσιάζει από τον χάρτη διεξαγωγής διοργανώσεων» υπογράμμισε και ζήτησε να υπάρξει περαι-τέρω στήριξη (ένταξη σε κά- ποιο πρόγραμμα) από τους αρμόδιους φορείς, ώστε η πίστα να μπορέσει να απο- τελέσει πόλο έλξης τόσο για αναβάτες, όσο και για επισκέπτες.

Σε μία εποχή που ο τουρισμός περνάει δύσκολες στιγμές, η διεξαγωγή αγώνων στην πίστα motocross στη Μητρόπολη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία.

Σκεφτείτε πόσο σημαντικό θα ήταν για την περιοχή μας, να φιλοξενούσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέληξε ο κ. Κουκουζέλης.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΗΣ 

Εργασίες καθαρισμού και ανακαίνισης της πίστας πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες