Απάντηση στα όσα ακούστηκαν περί άρνησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αναγνωστεί χαιρετισμός του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά τα εγκαίνια του Υποβρύχιου Αρχαιολογικού Μουσείου, στην Αλόννησο, το περασμένο Σάββατο, δίνεται με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Όπως αναφέρεται, ο χαιρετισμός δεν διαβάστηκε γιατί ματαιώθηκε η εκδήλωση κατά την οποία θα γινόταν οι χαιρετισμοί επισήμων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού λόγω συνωστισμού.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:

“Η προγραμματισμένη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το απόγευμα του Σαββάτου 1-8-2020 στο Πατητήρι της Αλοννήσου επίσημη εκδήλωση με αφορμή την απόδοση του Υποβρυχίου Μουσείου της Περιστέρας, ματαιώθηκε, με δεδομένο τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού και προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κοινού. Στο πλαίσιο αυτό, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες ομιλίες της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και του δημάρχου Αλοννήσου Π. Βαφίνη, ούτε αναγνώστηκαν οι χαιρετισμοί του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και δεκάδων κυβερνητικών στελεχών και δημάρχων. Ευχαριστούμε όλους όσοι απέστειλαν χαιρετισμό στην εκδήλωση”.