Η πιο πολύτιμη προσφορά

Διαχρονικά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες στη χώρα και στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Πόσο μάλλον την τελευταία διετία που ο κορωνοϊός λειτούργησε ανασταλτικά στην προσέλευση πολιτών για εθελοντική αιμοδοσία. Η σοβαρότητα της κατάστασης διαφαίνεται ακόμη πιο έντονα όταν ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στέλνει επιστολή στους δήμους της χώρας στην οποία τους ζητά να ενισχύσουν την αιμοδοσία.

Αν και οι ανάγκες αίματος παραμένουν αυξημένες και στην Καρδίτσα, η περιοχή μας διαθέτει ένα δυνατό «δίκτυο» εθελοντικής αιμοδοσίας που ξεκινάει από τους ανθρώπους του τμήματος αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο, επεκτείνεται στις συλλογικές προσπάθειες (με χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη του Συλλόγου Παλαμά) και κυρίως στους εκατοντάδες πολίτες που σπεύδουν να προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμο αίμα.
Η ευαισθησία και τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας διαφάνηκαν και πριν λίγες ημέρες όταν υπήρξε ανάγκη προσφοράς σπάνιας ομάδας αίματος για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός 15χρονου παιδιού στο Νοσοκομείο.
Κ.Π.