Η σπορά έχει μείνει...

«Πυρ και μανία» είναι οι αγρότες που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο της Νίκαιας από τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στύλιου, ότι οι κινητοποιήσεις είναι κομματικά υποκινούμενες.
Άλλωστε αν έχει πετύχει κάτι το αγροτικό κίνημα, ιδίως στην Καρδίτσα, είναι να είναι υπερκομματικό. Ο αγώνας είναι κοινός των μικρομεσαίων αγροτών, μέσα από τους αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία τους και έχει τον χαρακτήρα της επιβίωσης. Για παράδειγμα, φθηνό πετρέλαιο και ρεύμα ώστε να μπορέσουν να καλλιεργήσουν, έχουν ανάγκη όλοι οι αγρότες άσχετα από τα πολιτικά ή θρησκευτικά «πιστεύω» και γι’ αυτό αγωνίζονται.

Και μιας και αναφερθήκαμε στον υπερκομματικό αγώνα των αγροτών, θυμηθήκαμε ότι τέτοιες ημέρες το 2019 είχε βρεθεί στο πανθεσσαλικό μπλόκο της Νίκαιας ο Βαγγέλης Μπούτας, που δεν ξεχώριζε τους αγρότες με το τί ψηφίζουν και επέμενε στον καθολικό αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς μέσα από τα κοινά αιτήματα επιβίωσης του αγροτικού κινήματος.
Παρά τον άνισο αγώνα που έδινε με τον καρκίνο και το εργατικό ατύχημα που είχε με το τρακτέρ, εκείνη την ημέρα μόλις είχε γυρίσει στην Καρδίτσα από την Αθήνα όπου είχε μεταβεί για την αντιμετώπιση της ασθένειας και ζήτησε να τον πάνε στο μπλόκο, στη μικρομεσαία αγροτιά που αγαπούσε και για την οποία αγωνίζονταν επί δεκαετίες. Ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε στο μπλόκο, μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Τη δύναμη και την αγάπη που εισέπραξε, την ανταπέδωσε με το παραπάνω στους αγρότες του μπλόκου.
«Το αγροτικό κίνημα χει μεγάλη πείρα και πρέπει συνεχώς να την αξιοποιούμε» είχε πει μεταξύ άλλων. Ο στρατηγός των μπλοκατζήδων και πιστότερος στρατιώτης του αγροτικού κινήματος έφυγε, αλλά η σπορά έχει μείνει…
Κ.Π.