*Την ώρα που οι Τρικαλινοί ενωμένοι παίρνουν και Φαρμακευτική;

Η έκκληση στο χθεσινό άρθρο μας που αποτελεί και κοινό και διακαή πόθο και όλων των Καρδιτσιωτών για να πάνε όλοι οι εκπρόσωποι φορέων σήμερα στο γραφείο του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου σαν «μία γροθιά», τελικά δεν έπιασε τόπο..

Ο υπουργός θα δεχτεί σήμερα μόνο το δήμαρχο Καρδίτσας, καθώς από τη συνάντηση αποκλείστηκαν οι βουλευτές του Νομού και ο αντιπεριφερειάρχης.
Το σκεπτικό του υπουργού δεν επεξηγήθηκε επαρκώς γιατί το αίτημα ήταν για συνάντηση φορέων και όχι συνάντηση μόνο με το δήμαρχο, αλλά εν πάση περιπτώσει μακάρι από τη συνάντηση αυτή να προκύψει κάτι θετικό για το Νομό. Παρασκηνιακά , γιατί προφανώς υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο για το πώς το αίτημα για τη συνάντηση με τους φορείς της Καρδίτσας, υποβαθμίστηκε σε ένα τετ-α τετ, του δημάρχου με τον υπουργό, πληροφορούμαστε πως το αιτιολογικό είναι πως την επομένη θα συναντήσει ο κ. Γαβρόγλου τον περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες,…

Είναι κρίμα πάντως που το μέτωπο της Καρδίτσας διασπάται, ενώ την ιδία ώρα όπως αναφέρει η «Καθημερινή» το μέτωπο των Τρικάλων κερδίζει συνεχώς έδαφος με τα αιτήματα που θέτει, αφού ο υπουργός μετά από συνάντηση με τους Τρικαλινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει θετικά το αίτημα για ίδρυση Φαρμακευτικής σχολής, εφόσον έχει και τη σύμφωνη γνώμη της πρυτανείας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ έταξε ακόμη και αναρριχητική πίστα για το ΤΕΦΑΑ.

Φρονούμε πως μετά από την εξέλιξη αυτή η συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργό δεν θα πρέπει να επικεντρωθεί μόνο στη μη μεταφορά του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, αλλά και στο αίτημα για ίδρυση έδρας σχολής στην Καρδίτσα, με το τεκμηριωμένο αίτημα της ίδρυσης τμήματος Χημείας Τροφίμων στην πόλη…

Όσο για τους βουλευτές του Νομού που θα κληθούν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, προφανώς θεωρήθηκε ότι έχουν συμπληρωματικό ρόλο στην όλη υπόθεση που αφορά το μέλλον και την επιβίωση της Καρδίτσας, αφού ο υπουργός προτίμησε να συναντηθεί χωριστά με τους Τρικαλινούς , οι οποίοι μας «διδάσκουν» δυστυχώς πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα για τον τόπο μας……

Το κοινό μέτωπο φορέων της Καρδίτσας μετά το ογκώδες συλλαλητήριο του καλοκαιριού , διαλύθηκε εξ ων συνετέθη πριν καλά- καλά συμπτυχθεί και αυτό μόνο δυσαρέσκεια προκαλεί στους απλούς πολίτες της Καρδίτσας, που παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις και δεν εννοούν να κατανοήσουν αν προεκλογικές σκοπιμότητες για την αυτοδιοίκηση υπερισχύουν αντί να μπαίνουν στην άκρη για το καλό του τόπου…

«Δώρα» Γαβρόγλου για να καμφθούν οι αντιδράσεις των Τρικαλινών

Το δημοσίευμα της «Καθημερινής» αναφέρει:

Αναρριχητική πίστα στη Θεσσαλία υπόσχεται στους βουλευτές της Θεσσαλίας ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, για να κάμψει τις οξύτατες αντιδράσεις τόσο του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όσο και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το σχέδιο συγχώνευσης των δύο ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, ο υπουργός συναντήθηκε με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, Παναγιώτα Δριτσέλη, Χρήστο Σιμορέλη και Σάκη Παπαδόπουλο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις για την ίδρυση ενός αγγλόφωνου Τμήματος Διεθνών Αθλητικών Σπουδών και ενός Ινστιτούτου Φαρμακευτικών Φυτών, επιπλέον του Ινστιτούτου Κινησιολογίας, η ίδρυση του οποίου έχει ήδη προβλεφθεί στο σχέδιο νόμου.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση αναρριχητικής πίστας στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ενώ οι βουλευτές παρουσίασαν πρόταση για την ίδρυση τμήματος Φαρμακευτικής την οποία ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα θέσει υπόψιν των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκειμένου να εξετασθεί στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου προγραμματισμού του Ιδρύματος.

Τέλος, έγινε αναφορά σε πρόταση του Δήμου Τρικκαίων για το αίτημα σχετικά με τον υπερυπολογιστή και συμφωνήθηκε το θέμα να συζητηθεί λεπτομερώς σε συνάντηση του Υπουργού με τον Δήμαρχο της πόλης.

«ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ»