Στην καρδιά των γεγονότων βρέθηκε, για άλλη μια φορά, η Θεσσαλία TV, προσεγγίζοντας μάλιστα με ψύχραιμη ματιά και ουσιαστικό λόγο, δίχως τους εντυπωσιασμούς και τις φανφάρες που συναντάμε στην κεντρική δημοσιογραφική σκηνή όταν προκύπτουν σημαντικά ζητήματα στην επικαιρότητα…

Οι καταγγελιες της Σοφίας Μπεκατώρου που άνοιξαν τον ασκό του αιόλου στον αθλητισμό, προκάλεσαν σάλο και μάλιστα αποτέλεσαν και την αιτία ν’ αναβληθεί η προγραμματισμένη επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού στη Θεσσαλία και στην Καρδίτσα!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, πάντως, έστω και μέσω οθόνης, βρέθηκε στην περιοχή μας και μίλησε για όλα όσα συνέβησαν, δίνοντας και το στίγμα των προθέσεων της αθλητικής ηγεσίας για όσα θα δρομολογηθούν.

Μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Θεσσαλίας TV στη Ράνια Αλεξίου και είπε πολλά κι ενδιαφέροντα τα οποία θ’ αναλύσουμε και την προσεχή Κυριακή στην εκπομπή “Στη Σέντρα”.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε το αθλητικό οικοδόμημα να είναι υγιές και καθαρό. Συμπεριφορές όπως αυτές που υπέστη η Σοφία Μπεκατώρου ή και άλλοι αθλητές να μη συμβούν ξανά. Όμως επειδή η εκτίμησή μας είναι ότι παρόμοια περιστατικά υπάρχουν και αλλού και σ’ άλλες ομοσπονδίες, όπου η μακρόχρονη παρουσία τους στις διοικήσεις έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους να νομίζουν ότι είναι ανίκητοι, και ότι ενώ οι κυβερνήσεις αλλάζουν αυτοί παραμένουν θεωρώντας ότι έχουν και ιδιοκτησιακή σχέση με τους αθλητές, πρέπει να πάψουν και θα πάψουν” δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αναφερόμενος και στις αλλαγές στο σχετικό αθλητικό νομοσχέδιο, σχετικά με τα όρια ηλικίας, αλλά και τον χρονικό ορίζοντα για διοικήσεις ομοσπονδιών.

Σε ερώτηση της συναδέλφου αν υπάρχουν καταγγελίες για περιστατικά ανάλογα μ’ αυτά που καταγγέλθηκαν στην ιστιοπλοϊα, ο υφυπουργός τόνισε πως ναι και πως βρίσκονται στο στάδιο διερεύνησης.

Δείτε πιο κάτω στο video τις δηλώσεις του υφυπουργού στα “Γεγονότα” της Θεσσαλίας TV