ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Κι έρχεται τώρα ο γονιός, μετά απ’ όλο το σάλο που ξέσπασε από τις καταγγελίες της Μπεκατώρου κι αναρωτιέται: “Γιατί να στείλω το παιδί μου σε κάποιον αθλητικό σύλλογο; Για να πέσει στα δίχτυα διάφορων τεράτων όπως συνέβη στην ιστιοπλοϊα ή και αλλού”;

Πέραν όλων των άλλων, λοιπόν, αυτά τα υποκείμενα έκαναν τεράστια ζημιά και στην εικόνα του αθλητισμού! Και κυρίως σε αθλήματα που δεν είναι σε πρώτο επίπεδο προβολής. Εκεί άλλωστε όπως διαπιστώνουμε όλοι, βρήκαν έδαφος να χωθούν και να ξεδιπλώσουν τις… “αρετές” τους!

Για να μην τους ενοχλεί κανείς! Να κάνουν ό,τι γουστάρουν χωρίς να έχουν τον έλεγχο και να εξουσιαζουν τα πάντα! Ποιος θ’ ασχολούνταν τώρα με την ιστιοπλοϊα; Μόνο κάθε φορά που εξελίσσονταν μεγάλες διοργανώσεις γράφονταν κανα ρεπορτάζ! Το ίδιο ισχύει και για κάποια άλλα αθλήματα ή τμήματα που δεν έχουν πολλή δημοσιότητα!

Κι ασκούσαν εξουσία όχι μόνο επί προσώπων, αλλά και επι χρημάτων. Αυτοί εκεί στην ιστιοπλοϊα χάρη στις διακρίσεις αθλητών και αθλητριών σε διεθνές επίπεδο, διαχειρίζονταν και μπόλικες χρηματοδοτήσεις! Ακόμη και δωρεές από ιδιώτες, όπως πληροφορηθήκαμε από το ίδρυμα Νιάρχος που εξέδωσε και τη σχετική ανακοίνωση μετά τις αποκαλύψεις!

Με όσα βγήκε και είπε η Μπεκατώρου τους χάλασε τη… σειρά! Έσπασε το άβατο και τη φωλιά που δημιούργησαν και ενόψει εκλογών μάλιστα τους ανακάτεψε! Μια χαρά τα είχαν προγραμματίσει. Αυτός που ξεμπρόστιασε η αθλήτρια θα γινόταν πρόεδρος και το… ένδοξο αυτό ΔΣ θα συνέχιζε το έργο του!

Τώρα μπερδεύτηκε πολύ η δουλειά διότι τους έβαλαν στο στόχαστρο ακόμη κι εκείνοι που τους εξυπηρετούσαν! Ετσι γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις μεταξύ… “φίλων”! Ο ένας θάβει τον άλλον, διότι προέχει να σώσει ο καθένας το τομάρι του!

Ας επιστρέψουμε όμως στους γονείς και στα παιδιά που θέλουν να κάνουν αθλητισμό και μάλιστα έχουν και τις προϋποθέσεις να διακριθούν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους! Πρέπει να κάνουν πίσω ενοχοποιώντας την αθλητική δραστηριότητα;

Ασφαλώς όχι! Ο,τι άλλωστε συμβαίνει στον αθλητισμό, συμβαίνει κι αλλού διότι απλούστατα αποτελεί την μικρογραφία της κοινωνίας! Επίσης, όπως υπάρχουν τέρατα, υπάρχουν και σπουδαίοι άνθρωποι με αξιακό κώδικα, που δίνουν και την ψυχή τους για τα αθλήματα που υπηρετούν και για τα παιδιά που ενσωματώνονται στις τάξεις συλλόγων!

Υπάρχουν συνθήκες όπου τα παιδιά μπορούν να θωρακίσουν ακόμη περισσότερο την προσωπικότητά τους και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό. Το μόνο, λοιπόν, που έχουν να κάνουν είναι να επιλέξουν σωστά! Με βάση όχι το τι δηλώνουν ορισμένοι, αλλά το τι πραγματικά είναι μέσα από τις πράξεις και τη διαδρομή. Και κυρίως να μάθουν να μιλάνε και να μη φοβούνται κανέναν!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Με όλο το θόρυβο που ξέσπασε, όπως σχολιάσαμε προχθές, βγήκαν να μιλήσουν εξοργισμένοι και συμπαραστεκόμενοι (;) στη Σοφία Μπεκατώρου και άνθρωποι που όχι μόνο αδιαφορούσαν για τα όσα συνέβαιναν, αλλά που συνέβαλαν τα… μέγιστα είτε μέσω της σιωπής, είτε και της ενθάρρυνσης να βρουν προσοδοφόρο έδαφος διάφορα τέρατα για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους!

Η δηθενιά
Αν όλοι όσοι δηλώνουν συγκλονισμένοι, αηδιασμένοι και αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, ήταν πραγματικά αυτό που λένε, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα! Δυστυχώς όμως η “δηθενιά” και το “ψέμα” πήγαιναν και πηγαίνουν σύννεφο!!!

Τους συναντάς γυρω σου
Κάποιοι που το παίζουν τώρα… συγκλονισμένοι και δηλώνουν υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών, επί της πράξεως βλέπουν με συγκεκριμένη οπτική γωνία τις γυναίκες! Υπάρχουν παντού, σε κάθε χώρο, σε κάθε έκφανση της ζωής. Τους συναντάς γύρω σου…

Ως «πράμα»…
Να καυχιούνται ότι έχουν στη… ζώνη τους πολλά “σκαλπ” γυναικών, να βλέπουν το άλλο φύλλο ως… “πράμα” στο οποίο θα εκτονώσουν το “πακέτο” τους, όπως έλεγε και ο “μπήχτης” εκείνος στην… πολιτιστική ζώνη του ΣΚΑΙ και στο εκπαιδευτικό “Μπιγκ Μπράδερ”!

Τους διακρίνεις
Κι όταν φάνε από τη γυναίκα έναν ξεγυρισμένο “Λος πούλος παραγουάϊος”, τότε την ενοχοποιούν και τη διαβάλουν κιόλας με την πρώτη ευκαιρία. Δίποδα, που δήθεν το παίζουν συγκλονισμένοι! Εύκολα μπορείς να τους διακρίνεις αν ρίξεις μια ματιά δίπλα σου…