Tη μελέτη δημιουργίας και αναβάθμισης παιδικών χαρών του δήμου Λίμνη Πλαστήρα και την υποβολή σχετικής πρότασης στον άξονα της αστικής αναζωογόνησης του «Πράσινου Ταμείο» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα η μελέτη αφορά στην δημιουργία τεσσάρων παιδικών χαρών του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στις τοπικές κοινότητες Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα , Κερασιάς και Καρίτσας.
Όλες σχεδιάζονται σε νέες θέσεις , εντός ορίων των οικισμών .
Η κάθε παιδική χαρά θα αποτελείται από εξοπλισμό (όργανα –κατασκευές) , ο οποίος είναι ειδικά σχεδιασμένος για ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι. Πρέπει επίσης να είναι χωροθετημένη και σχεδιασμένη με τρόπο ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία όλων των παιδιών.

Στόχος είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής για τους μικρούς επισκέπτες. Οι χώροι αυτοί θα παρέχουν ικανοποιητικά επίπεδα ασφάλειας, ενώ και η συντήρησή τους θα πρέπει θα γίνεται κατά τον τρόπο που προδιαγράφεται στα Διεθνή πρότυπα.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 313.00,00 ευρώ, από τα οποία τα 167.099 ευρώ προβλέπεται να προέλθουν από τη χρηματοδότηση του «πράσινου ταμείου» και τα 145.900 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.