Την Παναγία τη Βασίλισσα τίμησαν κλήρος και λαός το απογευμα του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον οικισμό Αγίων Αναργύρων Κρανιάς όπου φυλάσσεται και η ομόνυμη εικόνα. Στην ακολουθια του Εσπερινού στην οποία έδωσε το παρών πλήθος πιστών, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μημτροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε προς το ποίμνιό του.

Η συγκεκριμένη Εικόνα της Παναγίας της Βασίλισσας είναι μοναδικήστον Ελλαδικό χώρο και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εικόνες. Ονομάστηκε Βασίλισσα από την εικονογραφία της, η οποία αναφέρεται στην κατάσταση της Παναγίας μετά τον θάνατό Της. Η Κυρία Θεοτόκος, μετά την Κοίμηση και την Μετάστασή Της στους ουρανούς, δέχεται τιμές μοναδικές από τον Κύριο και Θεό Της, Ιησού Χριστό.

Την στέφει Βασίλισσα των Ουρανών και της αποδίδει θρόνο υψηλό στα δεξιά Του. Η Ονομασία «Βασίλισσα» προήλθε από την Προφητεία του ψαλμωδού Δαυίδ «Παρέστη η Βασίλισσα εκ δεξιών σου, εν ιματισμώ, διαχρύσω, περιβεβλημένη, πεποικιλμένη…» (ψαλμός μδ’10).