Η ψαλίδα, το καμπανάκι και η προετοιμασία

Kαμπανάκι κρούει το διεθνές πρακτορείο «Bloomberg», ναυαρχίδα της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, για πιθανές ανεξέλεγκτες εκρήξεις επειδή οι πλούσιοι έχουν γίνει πλουσιότεροι από ποτέ στη διάρκεια της πανδημίας!
Τα στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει το τελευταίο διάστημα διάφοροι ερευνητικοί οργανισμοί, δείχνουν ότι ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων παγκοσμίως κατάφερε να εκτοξεύσει τα πλούτη του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των λαών, μεταξύ των οποίων και ο ελληνικός, βιώνει το «πετσόκομμα» των εισοδημάτων, την αγωνία και το άγχος της επόμενης ημέρας από τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία και τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τη διαχείρισή τους. Η ψαλίδα μεταξύ των ελάχιστων εκατομμυριούχωνδισεκατομμυριούχων και των λαϊκών στρωμάτων μεγαλώνει, με τη λεγόμενη μεσαία τάξη να συρρικνώνεται διαρκώς.
Το θέμα είναι, όπως έχει δείξει η διεθνής εμπειρία, πως όσο βαθαίνουν οι αντιθέσεις στο
υπάρχον οικονομικό σύστημα, τόσο μεγαλύτερα προβλήματα και επιθέσεις δέχονται οι λαοί.
Ίσως για τους λόγους που αναφέραμε, βλέπουμε στη χώρα μας να επικρατεί ένας «οργασμός» προετοιμασιών και μεγάλη κινητικότητα στο υπουργείο δημοσίας τάξεως με προσλήψεις, σχέδια για τις συγκεντρώσεις κλπ.
Ενέργειες οι οποίες, λογικά σκεπτόμενοι, θα έπρεπε να περιέλθουν σε δεύτερη μοίρα και να προταχθούν οι πάμπολλες ανάγκες στις δημόσιες δομές υγείας αλλά και στην παιδεία προκειμένου τα μαθήματα να γίνονται ανεμπόδιστα δια ζώσης με τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας. Σε ότι αφορά δε την υγεία είναι χαρακτηριστική η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου του Νομού Καρδίτσας στο υπουργείο Υγείας όπου επισημαίνεται η ανάγκη επάνδρωσης των δομών υγείας, ειδικά τώρα που η πανδημία «πλήγωσε» συγκεκριμένους τομείς όπως είναι η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου.
Κ.Π.