Η ώρα της Καρδίτσας να ανταποδώσει τη βοήθεια που της παρασχέθηκε από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να ορθοποδήσει μετά τον “Ιανό”, έφτασε. Οι πυρόπληκτοι στην Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόνησο και αλλού είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται και μέσα σε λίγα λεπτά να μένουν στο δρόμο. Οι Καρδιτσιώτες που περίπου ένα χρόνο πριν βίωσαν μια ακραία κατάσταση γνωρίζουν πολύ καλά τί σημαίνει πόνος, ανάγκη και βοήθεια.

Τώρα είναι η σειρά τους να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών που έχουν οι πυρόπληκτοι κυρίως στη Βόρεια Εύβοια αλλά και αλλού.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Καρδίτσας ανέλαβε πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση αγαθών που θα αποσταλούν στις περιοχές που επλήγησαν. Με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο της Καρδίτσας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες “Η Φλόγα” και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και εκπρόσωποί τους σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες κάλεσαν όλους τους πολίτες να συνδράμουν στο βαθμό που μπορούν σε αυτή την προσπάθεια.

Στο Παυσίλυπο

Στο Παυσίλυπο Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνει αύριο Πέμπτη από τις 9 το πρωί εως τις 9 το βράδυ στο χώρο του Παυσιλύπου. Επιτροπή στην οποία θα εκπροσωπούνται όλοι οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, θα παραλαμβάνει τα προσφερόμενα αγαθά και θα τα καταγράφει ηλεκτρονικά. Όλα θα συγκεντρωθούν και θα μεταφερθούν στους δήμους που έχουν ζητήσει βοήθεια.

Τα είδη που είναι αναγκαία σε αυτή τη φάση είναι τα εξής:

• Νερά

• Τρόφιμα μακράς διάρκειας

• Ρουχισμός

• Κλινοσκεπάσματα

• Είδη Υγιεινής

• Είδη καθαρισμού.

• Ζωοτροφές

• Φαρμακευτικό υλικό (φυσιολογικό ορό, κολλύρια, παυσίπονα κ.λπ)

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καρδίτσας έχει ήδη καταθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε η ΠΕΔ Θεσσαλίας για τη στήριξη των πυρόπληκτων.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»