Όσοι εξέφραζαν τη βεβαιότητά τους ότι η Αναγέννηση τελικά θα καταφέρει μέσω αναδιάρθρωσης ή ευνοϊκής διάταξης από την ΕΠΟ να παίξει στη Γ’ Εθνική παρά το γεγονός ότι η απόφαση οριστικής ολοκλήρωσης της περσινής σεζόν τη βρήκε δεύτερη στη βαθμολογική κατάταξη της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Καρδίτσας, διαψεύστηκαν με… εκκωφαντικό τρόπο με τις τελευταίες εξελίξεις!

Ούτε ευνοϊκή διάταξη υπήρξε (πέραν κάποιων Ενώσεων που ανέβασαν δευτεραθλήτριες και τριταθλήτριες ομάδες), ούτε κάποια αναδιάρθρωση, ούτε βεβαίως μή κάθοδος του ΑΟ Σελλάνων που βρήκε τον τρόπο, σχημάτισε διοίκηση και τελικά θα συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η εξέλιξη, λοιπόν, που διασφάλισε την παρουσία των “κιτρινόμαυρων” στις εθνικές κατηγορίες είναι βεβαίως αυτή που γράφαμε και προαναγγέλαμε τις ημέρες του σίριαλ, δηλαδή, η διοικητική αλλαγή!

Σε περίπτωση που δεν συντελούνταν η μετάβαση, η Αναγέννηση και τη νέα σεζόν θ’ αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα της Καρδίτσας και ποιος ξέρει τι παρεπόμενα θα δημιουργούσε αυτό στον τρόπο λειτουργίας της αλλά και στο μέλλον…

Ιδιαίτερη αναφορά, λοιπόν, θα πρέπει να γίνει και στη στάση των μελών του Απόλλωνα Μακρυχωρίου που δέχθηκαν και μάλιστα με απόλυτο σεβασμό την απόφαση του Δημήτρη Παπαδημητρίου ν’ αναλάβει τα ηνία της μεγαλύτερης ομάδας του Νομού. Παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος ήταν ουσιαστικά ο αναμορφωτής του Απόλλωνα με την παρουσία του στην προεδρία, οδηγώντας του σε πρωτοφανείς για την ιστορία του διακρίσεις, θα μπορούσε να επικρατήσει ένα καθεστώς γκρίνιας, κάτι που όχι μόνο δεν συνέβη, αλλά επικροτήθηκε κιόλας για την επιλογή του.

Iδιαίτερη αναφορά βεβαίως πρέπει να γίνει και σε εκείνους που ένα μήνα πάλευαν απέναντι σε στρεβλώσεις ακούγοντας τα εξ αμάξης για να επικρατήσει η λογική! Επιστρέφοντας στην Αναγέννηση, όπως προαναφέραμε αυτή η διοικητική αλλαγή της έδωσε τη δυνατότητα να “σκαρφαλώσει” μια κατηγορία παραπάνω και το σπουδαιότερο της ανοίγει και μια ακόμη καλύτερη προοπτική.

Το πως θα αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία, είναι βεβαίως μια άλλη συζήτηση κι αυτό θα πρέπει να το δούμε στην πράξη. Οχι μόνο από τους νέους διοικούντες που μπαίνουν μπροστά στη νέα προσπάθεια, αλλά απ’ όλο τον κόσμο που αγαπάει την ομάδα καθώς βεβαίως και απο την Καρδίτσα που θα εκπροσωπείται μετά απο ένα ενάμισι χρόνο στην αφάνεια στο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου ξανά…