Θα κληθεί ο κατασκευαστής για να λειτουργήσει ξανά το συντριβάνι της Καρδίτσας

Τον κατασκευαστή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού θα καλέσει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το συντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας από τον «Ιανό», όπως ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος, ύστερα από ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννη Σβάρνα.
Σημείωσε ότι το συντριβάνι υπέστη μεγάλη καταστροφή διότι υπάρχει υπόγειος χώρος με τα ηλεκτρομηχανολογικά που είχαν γεμίσει λάσπη. «Προσπαθήσαμε με υπηρεσίες δικές μας και επαγγελματίες της περιοχής να επιλύσουμε το πρόβλημα αλλά στάθηκε αδύνατο. Γι’ αυτό θα κληθεί ο κατασκευαστής για να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε για να ξαναμπεί σε λειτουργία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πλατεία
Σε ότι αφορά το έργο της ανάπλασης της Πλατείας, ύστερα από ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βασίλη Κρανιά, ο κ. Τσιάκος σημείωσε ότι η ημερομηνία περαίωσης του έργου ήταν το τέλος του 2021. Ο ανάδοχος έλαβε παράταση 3 μηνών και μέχρι τέλος Μαρτίου πρέπει να παραδώσει την Πλατεία σημείωσε και πρόσθεσε ότι μέσα στη σύμβαση δεν υπήρχαν όροι για το πόσους εργαζόμενους πρέπει να απασχολεί ο εργολήπτης. «Πιέζουμε καθημερινά και προσπαθούμε μέχρι το τέλος Μαρτίου να δοθεί προς χρήση η πλατεία» ανέφερε και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.
Ετοιμόρροπα
Απατώντας στον ίδιο δημοτικό σύμβουλο, σε ερώτηση για το θέμα των ετοιμόρροπων κτιρίων με αφορμή και το τραγικό γεγονός στη Λάρισα, ο κ. Τσιάκος υπενθύμισε ότι ο Δήμος είχε ζητήσει από το Υπ. Εσωτερικών να δεσμευθεί ένα ποσό ύψους 100.000 ευρώ για την κατεδάφισή τους μετά τον «Ιανό». «Το υπουργείο μας είχε απαντήσει ότι δεν είχαμε το δικαίωμα να το κάνουμε» είπε και πρόσθεσε ότι τα ετοιμόρροπα θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να τα κατεδαφίσουν. Συνέχισε λέγοντας ότι ο Δήμος ενημερώνει τους ιδιοκτήτες των επικινδύνως ετοιμόρροπων σπιτιών και όσοι δεν μεριμνήσουν για την κατεδάφισή τους μετά το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, το κατεδαφίζει ο Δήμος και τα έξοδα επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη.
Νέο Δημαρχείο
Σε ότι αφορά τη μεταφορά στο νέο Δημαρχείο (παλιό πρώτο Λύκειο), απαντώντας στον κ. Κώστα Γκαβογιάννη ο Δήμαρχος σημείωσε ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει η μεταφορά όλων των πληροφοριακών συστημάτων. Εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η εν λόγω διαδικασία και παράλληλα τρέχει εργολαβία για την επίπλωση του νέου Δημαρχείου. «Πιστεύω ότι στο καλοκαίρι θα γίνει η μεταφορά και θα έχει ξεκινήσει και η εργολαβία για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου» είπε μεταξύ άλλων.