Την έκδοση ψηφισμάτων για τα αιολικά στη Λ. Πλαστήρα, το τέλος ταφής απορριμμάτων και την επιχειρηματική δράση στο περιβάλλον θα εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας

Στην έκδοση ψηφίσματος προτίθεται προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας για το θέμα της αδειοδότησης από τη ΡΑΕ 9 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στη Λίμνη Πλαστήρα. Με αυτό θα επικαιροποιείται παλιότερη απόφαση του νυν δημοτικού συμβουλίου με την οποία είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.
Από την πλευρά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βασίλης Κρανιάς εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το χάρτη των «Απάτητων Βουνών» λέγοντας πως το πλαίσιο δεν προστατεύει αλλά απλοποιεί την περιβαλλοντική διαδικασία για την τουριστική αξιοποίηση των περιοχών αυτών.
Επίσης δύο ψηφίσματα κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Το πρώτο για το τέλος ταφής απορριμμάτων και την περιβαλλοντική εισφορά που θα επιβαρύνουν σημαντικά το Δήμο και τους Δημότες, ζητώντας την κατάργησή τους, να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμάτων, να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς και όλο το κόστος να καλύπτεται από το κεντρικό κράτος. Το δεύτερο αφορούσε συνολικά την επιχειρηματική δράση στο περιβάλλον.
Για το τέλος ταφής, ο κ. Τσιάκος διευκρίνισε ότι η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει την κατάργησή του και εναλλακτικά έχει ζητήσει τη μείωσή του κατά 70% με επακόλουθο το 30% να καλυφθεί από τους Δήμους ώστε να μην φθάσει στους δημότες. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Καρδίτσας συγκαταλέγεται στους Δήμους με τα υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα. «Είναι ένα άδικο τέλος, ειδικά για το Δήμο Καρδίτσας» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι σε λίγες ημέρες θα προχωρήσει η υπογραφή της σύμβαση για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Δυτική Θεσσαλία. «Πρέπει να πάμε με την πρόταση της ΚΕΔΕ για να επιλύσουμε όλοι μαζί το θέμα» ανέφερε, ενώ για το ψήφισμα της επιχειρηματικής δράσης για το περιβάλλον δεν αφήνει περιθώρια συμφωνίας με τον τρόπο που είναι διατυπωμένο αν και στην ουσία υπάρχει συμφωνία.
Για τα δύο αυτά ψηφίσματα, ύστερα από πρόταση του Προέδρου του σώματος κ. Θωμά Κόντο θα γίνει προσπάθεια έκδοσης ομόφωνων ψηφισμάτων.