Με την 18η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο εμβόλιμα το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και ο ΑΣΚ είναι ξανά σε θέση “μάχης”…

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια δύσκολη έξοδο στην πρωτεύουσα κι έναν αγώνα κρίσιμο για την μετέπειτα πορεία του.

Στο κλειστό της Νέας Ερυθραίας αντιμετωπίζει τον τοπικό Πανερυθραϊκό. Μια ομάδα που δεν έχει μεν την ίδια δυναμική (οπως φαίνεται από την μέχρι τώρα παρουσία του στο πρωτάθλημα) σε σχέση με πέρσι, αλλά δεν παύει να είναι ένα σοβαρό εμπόδιο.

Στο ίδιο γήπεδο κατά την περσινή αγωνιστική σεζόν είχε διεξαχθεί ένα δραματικό παιχνίδι όπου με την βοήθεια μιας απερίγραπτης διαιτησίας το Αθηναϊκό συγκρότημα είχε επιβληθεί στις λεπτομέρειες.

Βέβαια άλλη κατάσταση τότε, άλλη η σημερινή με τον ΑΣΚ να είναι πολύ πιο ενισχυμένος σε όλα τα επίπεδα και να διανύει ήδη μια καταπληκτική χρονιά όπου μετράει μόλις μία ήττα και είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Εκεί ακριβώς θέλει να μείνει και μετά την σημερινή αγωνιστική ώστε να πάρει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για τη συνέχεια και τον μεγάλο στόχο που έχει θέση. Στόχος που ουδέποτε θα τολμούσαμε έστω και να ψελλίσουμε στο παρελθόν, στόχος που με την πορεία που κάνει η ομάδα της Καρδίτσας, φαίνεται ότι είναι εφικτός.

Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι δεν θα παρουσιαστούν εμπόδια, ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Το είδαμε ακόμη και στο προηγούμενο ματς που έγινε στο μεγάλο κλειστό της Καρδίτσας όπου το Αγρίνιο ήταν ανταγωνιστικό και δυσκόλεψε τους “κυανόλευκους” μέχρι να “ξυπνήσουν” και να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης.

Ολα τα ματς είναι απαιτητικά, όλοι οι αντίπαλοι (πλην του Οίακα Ναυπλίου που απλώς πορεύεται στη διοργάνωση και είναι ο αδύναμος κρίκος) είναι αξιόλογοι και για να έλθουν οι νίκες χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Ο ίδιος ο Γιάννης Μπουρούσης το είχε πει στην αρχή της σεζόν, ότι ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολη υπόθεση ακόμη και για τις καλύτερες ομάδες σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Πανερυθραϊκός – ΑΣΚ
Παγκράτι – Κόροιβος
Φίλιππος Βέροιας – Αμύντας
Δάφνη Δαφνίου – Ψυχικό
Μαρούσι – Καβάλα
Τρίτωνας – Ελευθερούπολη
Οίακας Ναυπλίου – Χαρίλαος Τρικούπης
Ρεπό: Αγρίνιο

Ολα τα μάτς ξεκινούν στις 5 κι αυτό το ΑΣΚ θα το δούμε ιντερνετικά απο το κανάλι του Πανερυθραϊκού στο Youtube.