ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Διαβάζουμε  στο φύλλο του Σαββάτου του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ μια είδηση που… ξέχασαν τα κεντρικά ΜΜΕ: Οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα σε βάθος δεκαετίας μειώθηκαν κατά 43,9%!!! Στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 27,2% στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης!!! Πάμε να το αναλύσουμε λίγο.

Όπως διαπιστώνουμε, κάθε χρόνο, από την ώρα που ο George έκανε εκείνο το ιστορικό διάγγελμα στο Καστελόριζο για να εισέλθουμε στον μηχανισμό “στήριξης” (μιλάμε για στήριξη όχι παίξε – γέλασε), το ψαλίδι πήρε “φωτιά” και έκοβε αβέρτα τα… περιττά έξοδα!

Κι από που θα ξεκινούσε ένα σοβαρό κράτος τις περικοπές για να σώσει την οικονομία του; Μα, φυσικά, από την υγεία και την παιδεία! Απο τα πιο… αχρείαστα δηλαδή!

Τα “ψαλίδια” αυτά βεβαίως μετά τον εθνάρχη George τα υπηρέτησαν και οι εθνάρχες που ακολούθησαν. Η οικουμενική του Παπαδήμου, η… Ενωση Σαμαρά – Βενιζέλου, ο Alexis ο μνημονιοσκίστης ο 1ος και βεβαίως ο Κυριάκος! Γιατί το κράτος αγαπητοί μου, όταν είναι σοβαρό, έχει και συνέχεια, ανεξαρτήτως των κομμάτων και των προσώπων που βρίσκονται κάθε φορά στην εξουσία!

Και πράγματι, η οικονομία μας σώθηκε με θριαμβευτικό τρόπο! Σ’ αυτή τη δεκαετία της… προσαρμογής που μας επέβαλαν οι αγαπημένοι μας εταίροι και το ΔΝΤ, τα αποτελέσματα υπήρξαν θεαματικά και δικαίωσαν τους κυβερνήτες μας!!!
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας τον περασμένο Μάρτιο πήγε στα 316 δισεκατομμύρια ευρώ! Δηλαδή ξεπερνά πλέον το 200% του ΑΕΠ.

Όταν αρχίσαμε να υπογράφουμε τα μνημόνια με χέρια και με πόδια, το χρέος ήταν στα 120% του ΑΕΠ. Τότε ήταν μη βιώσιμο, τώρα που χτύπησε 200αρι, είναι… βιώσιμο!!! Ολες οι θυσίες μας δηλαδή έπιασαν τόπο! Αυτοκτονίες, απολύσεις, λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, μετανάστευση κλπ!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φτάσαμε και στον καιρό της πανδημίας! Και φυσικά συνεχίζουμε με την ίδια… πετυχημένη συνταγή ν’ αντιμετωπίζουμε και τον φονικό ιό! Βάζοντας πάντα τις σωστές προτεραιότητες!

Διαβάζουμε πάλι στο φύλλο της Δευτέρας του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ”: Εξοπλιστικό πρόγραμμα – μαμούθ για την Ελληνική αστυνομία! Καμια 30αριά εκατομμύρια ευρώ άμεσα για αγορά αλεξίσφαιρων γιλεκών, περιπολικών οχημάτων, τζιπ, κράνη, φακούς και άρβυλα υψηλής θωράκισης!!!
Αν μάλιστα στα παραπάνω προσθέσουμε και τα αεροσκάφη, τις φρεγάτες και τα λοιπα υποστηρικτικά εξοπλιστικά που τα αγοράσαμε για το στρατό μας προσφάτως από τους αγαπημένους μας συμμάχους σε τιμές λαϊκής Καρδίτσας (10 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο) , καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει!

Αν θέλει ας κουνηθεί τώρα ο… κορωνοϊός!!! Θα τον πετσοκόψουμε και θα τον αφανίσουμε πριν προλάβει να κάνει κιχ!

Επιτροπή Πισσαρίδη…

Κι εδώ αναρωτιέσαι: Γιατί ρε παιδιά τόση πρεμούρα για εξοπλισμό της αστυνομίας τώρα μεσούσης της πανδημίας και με το συστημα υγείας όχι να είναι στο κόκκινο αλλά να έχει χτυπήσει “μπιέλα” και την ίδια στιγμή να μεγαλώνει η λίστα ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά; 

 Γιατί δηλαδή αντί να είμαστε σ’ εναν πυρετό για να κάνουμε αυτά που δεν κάναμε (πληθυντικός ευγενίας) μπας και βελτιωθεί κανα νοσοκομείο, αντί να στηρίξουμε οικονομικά ολους όσοι έχουν καταποντιστεί ύστερα από 10 χρόνια μνημόνια, αγοράζουμε όπλα, περιπολικά, κράνη και παλάσκες; Μα γιατί, αγαπητοί μου, έρχονται ακόμη πιο αγριεμένες ημέρες που η οργή θα ξεχειλίζει! Μέσα στα ψιλά αν προσέξετε κυκλοφορεί και το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη για την ανάκαμψη της οικονομίας. Ξέρετε τι σημαίνει η λέξη “ανάκαμψη της οικονομίας” για όλους μας, έτσι;  Σίγουρα θα ξέρετε, θα το έχετε γευτεί από τα χρόνια των… μνημονίων! 

 Πετσόκομα στα πετσοκομμένα εισοδήματα (γελάμε με τη λέξη εισοδήματα) και των ελευθεριών! Ολα αυτά θα δημιουργήσουν αγανάκτηση, οπότε πρέπει να έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό τον οποίο βεβαίως θα πληρώσουμε εμείς!