Μία ακόμη ειδικευόμενη γιατρος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο που επέστρεψε πρόσφατα από διακοπές , εμφανίστηκε θετική στον κορονοϊό, γεγονός που έχει σημάνει νέο συναγερμό στις υγειονομικές αρχές, προκειμένου να θωρακιστεί το ιδρυμα που αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για όλη την 5η ΥΠΕ. Και όλα αυτά υπό το πρίσμα καταγγελίας που έγινε για εικονικά τεστ σε γιατρούς του πανεπιστημιακού που επιστρέφουν από διακοπές, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων δες εδω.

Πρόκειται για μια ειδικευόμενη γιατρό η οποία επέστρεψε από διακοπές στη Δανία.

Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του ΠΓΝΛ νοσηλεύονται 14 ασθενείς, δύο στην κλινική Covid-19, και πέντε στη ΜΕΘ.

Η νεαρή γιατρός που είχε διασωληνωθεί πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ και η υγεία της βελτιώνεται σταθερά, όπως και η υγεία των νεαρών γιατρών που είχαν εμφανίσει βαριά πνευμονία.

Συνεχή, αυστηρή και σωστή χρήση της μάσκας συνιστά προς τους συναδέλφους του γιατρούς, ειδικά μετά τις διακοπές τους, ο συντονιστής του ΠΓΝΛ για τον κορονοϊό, λοιμωξιολόγος και καθηγητής Παιδιατρικής Γιώργος Συρογιαννόπουλος.

Αρνητικά τα τεστ σε Καρυά Ελασσόνας και Συκούριο

Θετική ακόμη μία γιατρός στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

Αρνητικά βγήκαν τα τεστ για κορονοϊό και στην Κοινότητα της Καρυάς Ελασσόνας και στο Συκούριο του Δ.Τεμπών, στο πλαίσιο των ιχνηλατήσεων κρουσμάτων.

Στην Καρυά ελήφθησαν 80 δείγματα από κατοίκους του χωριού που ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια η οποία διαγνώστηκε θετική, και στο Συκούριο έδωσαν δείγμα 16 άτομα που ήρθαν σε επαφή με μια γυναίκα του χωριού, η οποία από σήμερα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με Covid-19.

Ανησυχία για τη διασπορά του ιού στις νεαρες ηλικίες

Ο κ. Συρογιαννόπουλος ανέφερε στην ΕΡΤ ότι την Επιτροπή των επιστημόνων απασχολεί η διασπορά του ιού κυρίως στις ηλικίες 20-40.

«Είναι οι ηλικίες που νομίζουν ότι δεν κινδυνεύουν ακόμη και αν νοσήσουν. Ότι θα το περάσουν ελαφρά. Ωστόσο, ευπαθείς δεν θεωρούνται μόνο οι άνω των 65 με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, αλλά και οι νεότεροι που μπορεί να έχουν κάποιο μικρό και ελεγχόμενο πρόβλημα υγείας», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής ανέφερε ότι η Επιτροπή έχει 3 σενάρια/πρωτόκολλα για τον τρόπο που θα γίνει, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου, αλλά και τα δεδομένα/αποτελέσματα πρωτοκόλλων που εφαρμόζουν άλλες χώρες.

Ο Γιώργος Συρογιάννοπουλος τονίζει ότι είναι η απαραίτητη η μάσκα σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, όπως, για παράδειγμα, κατεβαίνοντας από τα πλοία. Η μάσκα, φυσικά, να καλύπτει και τη μύτη. Σημαντικό θεωρεί και το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, παράλληλα με την εφαρμογή αντισηπτικού, και, τέλος, την απόσταση μεταξύ μας.