Μόλις είκοσι μέρες μετρά από την επαναλειτουργία του, ο Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου και ο απολογισμός είναι θετικός καθώς η προσέλευση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Καθημερινά, δεκάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού (Γαλλία, Κίνα, Ολλανδία κ.α.), περιηγούνται και μαθαίνουν τα φυτά της περιοχής.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πλούσιο δασικό οικοσύστημα, στους πολυάριθμους θάμνους αλλά και στα αρωματικά φυτά. Ο νέος επιστημονικός υπεύθυνος του κήπου είναι πάντα δίπλα στον επισκέπτη. Αναλύει και εξηγεί κάθε απορία τους. Μεγάλη επισκεψιμότητα έχει και η νέα θεματική ενότητα με τις ιστορικές φωτογραφίες από το Νεοχώρι, το πριν και το μετά της λίμνης αλλά και την τραγωδία του 1959.

Επίσης, οι πρώτοι φίλοι της ανάγνωσης, ήδη δανείστηκαν βιβλία από τη «Δανειστική Βιβλιοθήκη» που λειτουργεί εντός του Ξύλινου Οικίσκου. Στον απολογισμό των πρώτων ημερών λειτουργίας του κήπου συγκαταλέγονται και οι δυο πρώτες κρατήσεις (Οκτώβριο και Απρίλιο) για εκπαίδευση σχολικών τμημάτων από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορεί κάποιος να τα δει στο ιστολόγιο botanikoskiposneoxoriou. wordpress.com.

*Ο Βοτανικός Κήπος λειτουργεί όλη την εβδομάδα (εκτός της Τρίτης) και ώρες 10πμ-1μμ & 5μμ-8μμ. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 6946476683.