Σε κλειστή σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Κιέριον», παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, της υφυπουργού Εργασίας, βουλευτών, δημάρχων, του Περιφερειάρχη και άλλων τοπικών φορέων της περιοχής, προήδρευσε χθες το μεσημέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς για ζημιές που υπέστη ο Νομός Καρδίτσας από τον «Ιανό». Παράλληλα, ζήτησαν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης των δημόσιων υποδομών, ενώ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλος, παρουσίασε τα στοιχεία των πληρωμών που έγιναν σε πληγέντες πολίτες, αγρότες και επιχειρηματίες, καθώς και των προωθούμενων έργων.

Επί τάπητος ο Αχελώος Στάθηκαν επίσης στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του ημιτελούς έργου μεταφοράς νερού από τον άνω ρου του Αχελώου προς τη θεσσαλική πεδιάδα. Επισήμαναν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πολλαπλή σκοπιμότητα του έργου για την οικολογική ισορροπία της θεσσαλικής πεδιάδας που ερημοποιείται, λόγω της κλιματικής αλλαγής, την τεράστια οικονομική σημασία για την πρωτογενή παραγωγή και την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την προστιθέμενη αξία που θα αποδώσει η ολοκλήρωση του φράγματος της Συκιάς.

Το θέμα του Αχελώου προς την κ. Σακελλαρόπουλου έθεσαν η βουλευτής κ. Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός και ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Στεργίου. Οι τοπικοί φορείς χαρακτήρισαν το έργο του Αχελώου πολύπαθο, αλλά συνάμα ενεργειακό και περιβαλλοντικό. Επισήμαναν πως η οικονομία στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και το έργο του Αχελώου θα βοηθούσε όχι μόνο το Νομό Καρδίτσας, αλλά γενικότερα όλη τη Θεσσαλία. Ζήτησαν τη συμβολή της κ. Σακελλαροπούλου, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να προχωρήσουν τα έργα.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα