Την ένταξη στο ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού στις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, προϋπολογισμού 325.350 €, Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου σχεδίου ενίσχυσης των δομών δημόσιας υγείας χρηματοδοτεί τις απαραίτητες εργασίες για την προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο ιατρικός εξοπλισμός ενός νοσοκομείου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της αξιοπιστίας του νοσοκομείου σε συνδυασμό πάντα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειρίζεται.

Πρόκειται για ένα έργο ουσίας με μεγάλη χρησιμότητα για την περιοχή. Με έργα και όχι λόγια στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας. Καθώς επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς το κοινωνικό σύνολο».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφορά αφενός στην προμήθεια νέων ειδών και αφετέρου στην αντικατάσταση του εξοπλισμού παρωχημένης τεχνολογίας για την κάλυψη των αναγκών διαφόρων κλινικών και τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα ανά Κλινική / Τμήμα θα αποκτηθούν:

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ: Ένα χειρουργικό μικροσκόπιο με συμπαρατηρηση, ένα σύστημα βιομετρίας – παχυμετρίας.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ: Ένα αναισθησιολογικό συγκρότημα.

ΩΡΛ: Ένας Τυμπανογράφος, Ένας διαγνωστικός ακοομετρητής, ένα Φορητό Μετωπιαίο Κάτοπτρο.

ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ: Μία Μονάδα για διουρηθρικές επεμβάσεις.

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ: Ένας αναπνευστήρας εντατικής θεραπείας, ένας φορητός αναλυτής αερίων αίματος – ηλεκτρολυτών.

ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ: Ένας Μικροτόμος αυτόματος με σύστημα ψύξης, μία επιδαπέδια ιστοκινέτα κλειστού τύπου.

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ: Τρία φορητά οξύμετρα δακτύλου.

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ: Ένα σύστημα πριονίου – τρυπανίου μπαταρίας.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας προς τους ωφελούμενους που είναι οι κάτοικοι τουλάχιστον της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς και οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.