Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου τις 6:00 σε κτήριο απέναντι από τoυς στύλους του Ολυμπίου Διός η οποία έγινε αντιληπτή σε μεγάλο κομμάτι της Αθήνας. Από την έκρηξη ένας 78χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε χέρια και πόδια. Μεταφέρθηκε στο Λαϊκό όπου γίνονται προσπάθειες να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και ενδεχομένως να μεταφερθεί στο Γεννηματά όπου υπάρχει ειδικό τμήμα εγκαυμάτων. Ο άνδρας έχει τις αισθήσεις του και είναι σε κατάσταση σοκ. Άλλα δύο άτομα ανέφεραν αναπνευστικά προβλήματα από αναθυμιάσεις αλλά δεν είναι γνωστό εάν μετέβησαν σε κάποιο νοσοκομείο. Έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον τρία κτήρια. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Σοβαρά ο ένας τραυματίας, 2 ελαφρά

Σημειώνεται, ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή -Έρευνες για τα αίτια της έκρηξης – Στην περιοχή τα ΤΕΕΜ -Με τραύματα σε άνω και κάτω άκρα στο Λαϊκό 78χρονος – Κλειστά και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Συγγρού
Συναγερμός σήμανε από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί σε 6ωροφο κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού, στον αριθμό 3.

Από την έκρηξη έχει τραυματιστεί ένας ηλικιωμένος άντρας 78 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει μεταφερθεί στα εξωτερικά ιατρεία του χειρουργικού τμήματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο. Ο ηλικιωμένος φέρει τραύματα σε άνω και κάτω άκρα.

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Σοβαρά ο ένας τραυματίας, 2 ελαφρά

Έρευνες διεξάγονται για τα αίτια της έκρηξης. Στην περιοχή βρίσκονται αυτή την ώρα πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ), προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.
«Πετάχτηκα από το κρεβάτι μου από την έκρηξη»

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Σοβαρά ο ένας τραυματίας, 2 ελαφρά

Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά, η οποία λίγο πριν τις 8 το πρωί, τέθηκε υπό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Σοβαρά ο ένας τραυματίας, 2 ελαφρά

Κλειστά είναι αυτή την ώρα και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Συγγρού.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή πού σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκε τόσο στα νότια προάστια, όπως το Καλαμάκι, όπως και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Ζημιές έχουν προκληθεί και στα απέναντι κτίρια. Μικρές ζημιές και στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως αναφέρει στο Twitter η δημοσιογράφος, Ελένη Βαρβιτσιώτη, «τo ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που τα τζάμια του σπιτιού μου ( μένω στα 100 μέτρα) και της ευρύτερης γειτονιάς έχουν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό».

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Σοβαρά ο ένας τραυματίας, 2 ελαφρά

Φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης