Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ και σημειώθηκε 38 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Μανίσα και 71 χλμ βορειοανατολικά της Σμύρνης, και βάθος μόλις 10 χλμ. Μετά την αρχική δόνηση σημειώθηκε μετασεισμός 3,2 Ρίχτερ.

Όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σεισμική δόνηση έγινε έντονα αισθητή στα ανατολικά παράλια της Λέσβου και της Χίου. Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο στα παράλια της Τουρκίας, 117 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης.

Το CNN Turk μεταδίδει ότι η δόνηση ήταν εντάσεως 5,6 Ρίχτερ κι έγινε αισθητή από το Μπαλίκεσιρ και το Αϊδίνιο μέχρι την Προύσα και την Κωνσταντινούπολη. Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι ένιωσαν τον σεισμό. Η Milliyet από την πλευρά της λέει ότι ο σεισμός που καταγράφηκε στις 10:21 ήταν εντάσεως 5.5 Ρίχτερ και εντοπίστηκε στην περιφέρεια της Μανίσα, ο κυβ3ερνήτης της οποίας, Γιασάρ Καραντενίζι δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Σημειώνεται ότι χθες σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ έπληξε την ανατολική Τουρκία, και συγκεκριμένα την πόλη Οζάλπ στην επαρχία Βαν κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Ο κυβερνήτης της Βαν δήλωσε ότι ο σεισμός προκάλεσε «μέτριες» ή «μεγάλες» ζημιές σε σπίτια σε περίπου 15 γειτονιές της Οζάλπ όπως και σε κοντινά χωριά. Πέντε άτομα νοσηλεύτηκαν με ελαφρά τραύματα αφού προσπάθησαν να ξεφύγουν από κατεστραμμένες δομές, δήλωσε ο κυβερνήτης και πρόσθεσε ότι «κανένας πολίτης δεν παγιδεύτηκε κάτω από τα ερείπια».

Πηγή: iefimerida