Μήνυμα στους Καρδιτσιώτες οφειλέτες τραπεζών και δημοσίου να αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις που βρίσκονται ακόμα σε ισχύ, έστειλε χθες από την Καρδίτσα ο ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.
Ο κ. Κουρμούσης ήταν ομιλητής στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Καρδίτσας με θέμα: «Προστασία Κύριας Κατοικίας – Ρυθμίσεις οφειλών δημοσίου ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Νομικών και Φυσικών Προσώπων».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας από «κόκκινα» δάνεια, οι ρυθμίσεις οφειλών στο δημόσιο και ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης χρεών νομικών προσώπων.
120 δόσεις και νέα πάγια ρύθμιση

Ο κ. Κουρμούσης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τον αριθμό των ρυθμίσεων που έγιναν με τις 120 δόσεις, σε σχέση με τους συνολικά 3,5 εκατ. οφελέτες.

Από τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει μια νέα παγια ρύθμιση για οφειλές στο δημόσιο, έτσι ώστε οι δόσεις να αυξηθούν σε 24 για τους τακτικούς φόρους και σε 48 για τους έκτακτους φόρους.

Εξωδικαστικός
Ο κ. Κουρμούσης, αναφερόμενος στον εξωδικαστικό μηχανισμό προστασίας της κύριας κατοικίας από «κόκκινα» δάνεια, δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που έχει υπάρξει στον ενάμιση μήνα λειτουργίας της πλατφόρμας.
Για όσους μένουν εκτός ρύθμισης, σημείωσε ότι έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε άμεση συνεννόηση με την τράπεζα και να ρυθμίσουν το χρέος τους και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα και τα ευνοϊκά μέτρα απευθύνονται σε αυτούς που δεν έχουν την οικονιμική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν, επειδή είναι ευάλωτοι.

Αναφορικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για τα νομικά πρόσωπα, ο κ. Κουρμούσης τόνισε ότι έχουν ήδη διασωθεί πάνω από 2100 επιχειρήσεις με πολλαπλάσιο αριθμό εργαζομένων, ενώ σε διαδικασία ολοκλήρωσης της ρύθμισης, βρίσκονται άλλες 5.000 επιχειρήσεις.