Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΣΠΑΚ επιβλήθηκε 3 – 1 σετ της Νίκης Βόλου για την 16η αγωνιστική της Β’ Εθνικής της ΕΣΠΕΚΕΛ και παρέμεινε ζωντανή για την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Κι αυτό διότι ο ΓΣ Νίκαιας ηττήθηκε 3-0 σετ από την ΑΕΛ και η διαφορά στην κατάταξη μειώθηκε στους 8 βαθμούς με την ομάδα της Καρδίτσας να έχει και 3 ματς λιγότερα, ένα εξ’ αυτών με την ΑΕΛ στη Λάρισα…

Η είδηση της ήττας της Νίκαιας που έγινε γνωστή πριν αρχίσει το ματς του ΣΠΑΚ, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει πίεση και άγχος στα κορίτσια για τη νίκη. Έτσι η Καρδιτσιώτικη ομάδα δεν ξεκίνησε καλά και έχασε 17-25 στο 1ο σετ.

Μάλιστα αν και στο 2ο προηγήθηκε 21-14, αδικαιολόγητα έχασε τη συγκέντρωσή της, δίνοντας το δικαίωμα στη Νίκη να ισοφαρίσει με ένα σερί σε 24-24. Ωστόσο στις δύο τελευταίες φάσεις φάνηκε ψύχραιμη το πήρε 26-24, ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Με καλύτερη ψυχολογία και βρίσκοντας τον ρυθμό της η ομάδα του του ΣΠΑΚ πήρε 25-15 και 25-21, φτάνοντας στη νίκη με 3-1 σετ και βλέποντας με αισιοδοξία τη συνέχεια.

ΣΠΑΚ (Σάκης Αλεξίου-Κώστας Γιαννουσάς) : Κωνσταντίνου, Λαϊου, Κουρκούτη,
Μαμούγκα, Παπαδάκη, Αραμπατζή, Παπασακελλαρίου Σ, Παπασακελλαρίου Κ,Μούστου, Γιαννακάκη, Σανιδά, Βουλγαράκη, Νικολάου.