Για 24 ολόκληρα χρόνια ο Γκούο Γκανγκτάνγκ έψαχνε τον γιο του, ο οποίος είχε πέσει θύμα αρπαγής στην ηλικία των δύο ετών, ταξιδεύοντας σε όλη την Κίνα με μηχανή.

Η αστυνομία μπόρεσε να ανακαλύψει την ταυτότητα του νεαρού χρησιμοποιώντας τεστ DNA και να προχωρήσει στη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας, υπόπτων για την αρπαγή του παιδιού.

Οι δύο ύποπτοι, που διατηρούσαν σχέση εκείνη την εποχή, σχεδίασαν να απαγάγουν ένα παιδί με την πρόθεση να το πουλήσουν. Όταν η γυναίκα είδε το αγόρι να παίζει μόνο του έξω από το σπίτι του στην επαρχία Σαντόνγκ, το άρπαξε και το πήγε σε σταθμό λεωφορείων, όπου την περίμενε ο σύντροφός της.

Το ζευγάρι πήγε με το λεωφορείο στη γειτονική επαρχία Χενάν, όπου πούλησε το παιδί. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο γιος του Γκανγκτάνγκ ζει ακόμη σε αυτήν την περιοχή.

Μετά την αρπαγή του γιου του, ο Γκανγκτάνγκ ταξίδεψε σε περισσότερες από 20 επαρχίες της Κίνας, αναζητώντας πληροφορίες. Έχοντας μαζί του φωτογραφίες του γιου του, ξόδεψε τις οικονομίες μιας ζωής προσπαθώντας να βρει το παιδί. Κοιμόταν κάτω από γέφυρες και ζητιάνευε όταν ξέμενε από χρήματα.

Η εξαφάνιση του παιδιού αποτέλεσε έμπνευση και για ταινία το 2015, στην οποία πρωταγωνίστησε ο σταρ του Χονγκ Κονγκ Άντι Λάου.

Οι αρπαγές παιδιών είναι μείζον πρόβλημα στην Κίνα εδώ και δεκαετίες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 20.000 παιδιά πέφτουν θύμα απαγωγής κάθε χρόνο.

Πηγή : in.gr