ΕΝΩ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ

Το περιστατικό με το 10χρονο παιδί που υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνά καλώδια σε κολώνα φωτισμού στη Μηλίνα Πηλίου, έφερε ξανά στο προσκήνιο ένα θέμα που ο “ΝΑ” έχει αναδείξει παλλάκις μέσα από τις στήλες του. Σε πλατείες και πεζοδρόμους της Καρδίτσας δεκάδες κολώνες φέρουν εκτεθειμένα καλώδια που αποτελούν πραγματικά θανάσιμο κίνδυνο κυρίως για τα παιδιά.

Πολλές φορές καθ’ υπόδειξη αναγνωστών μας έχουμε δημοσιεύσει ακόμα και φωτογραφίες από τέτοιες περιπτώσεις όμως οι αρμόδιοι αδιαφορούν…

Γυμνά και εκτεθειμένα καλώδια σε κοινή θέα σε κολώνες φωτισμού ουσιαστικά…προκαλούν την περιέργεια των παιδιών. Προφανώς κάτι ανάλογο έγινε προχθές στη Μηλίνα όπου ευτυχώς το δεκάχρονο παιδί στάθηκε τυχερό.

Οι πολίτες όμως δεν είναι δυνατό να ποντάρουν στην τύχη…Στην πλατεία Λάππα υπάρχει κολώνα φωτισμού με γυμνά καλώδια ακριβώς έξω από την παιδική χαρά! Σε μια πλατεία που κάθε απόγευμα κατακλύζεται από παιδιά είναι ευτύχημα που ακόμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Μάλιστα κάποιοι βλέποντας ότι οι αρμόδιοι δεν ασχολούνται προχώρησαν σε αυτοσχέδια κάλυψη των καλωδίων χρησιμοποιώντας χαρτόνια και μονωτική ταινία!

Ποιός είναι υπεύθυνος να προστατεύσει αυτά τα παιδιά;

Είναι θέμα ευαισθησίας και ευσυνειδησίας η άμεση κάλυψη των καλωδίων όχι μόνο στην περιοχή της πλατείας Λάππα αλλά και οπουδήποτε αλλού υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα.

Είναι υποχρέωση τους και φυσικά ευθύνη τους η αποκατάσταση των φθορών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και ειδικά των παιδιών.

Τ.Σ.