Με τον πλέον δραματικό τρόπο σφραγίζει τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της απογραφής στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο καθηγητής Δημογραφίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βύρωνας Κοτζαμάνης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κοτζαμάνης τόνισε ότι η εποχή που επελέγη για τη διενέργεια της απογραφής αλλά και το γεγονός ότι είμαστε στην κορύφωση του πέμπτου πανδημικού κύματος, έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες, που έχουν συσσωρεύσει οργή από τον εγκλεισμό και την οικονομική ανέχεια, να αρνούνται να απογραφούν.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βύρωνα Κοτζαμάνη, είναι ορατός ο κίνδυνος να διαφύγει της απογραφής ένα ποσοστό διπλάσιο της προηγούμενης που ήταν στο 3%.

Αυτό μαθηματικά σημαίνει ότι ένα ποσοστό 6% δηλαδή πάνω από 600.000 Έλληνες δεν θα θελήσουν να απογραφούν. Τα πράγματα δυσκολεύουν από το γεγονός ότι στο ερωτηματολόγιο ζητήθηκαν και στοιχεία και μάλιστα στις πρώτες ερωτήσεις όπως το ΑΜΚΑ, που κάνουν ακόμη πιο καχύποπτους του πολίτες, ενώ αρκετοί από αυτούς έχοντας ασπαστεί θεωρίες συνωμοσίας, θεωρούν ότι γίνεται ηλεκτρονικό φακέλωμα των ανεμβολίαστων!

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»