ΠΑΡΟΤΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ

Καθυστέρηση από την κατασκευάστρια εταιρεία στην εξέλιξη των εργασιών καταγράφεται  στο νέο Διοικητήριο, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Νούσιο.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Νούσιος, υπογράμμισε ότι από την πλευρά της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας, γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη συνέχιση του έργου, καθώς τα κονδύλια έχουν δεσμευτεί.

Στοιχεία του έργου για το νέο Διοικητήριο

Το υπό ανέγερση κτηριακό συγκρότημα, συνολικής επιφάνειας 12.584,54 τμ, χωροθετείται σε οικόπεδο εμβαδού 11.579,61 τμ, έχει σχήμα Γ και αποτελείται από υπόγειο (3.635,23 τμ), ισόγειο (2.814,32 τμ), 1ο όροφο (1.925,61τμ), 2ο όροφο (1.790,92τμ), 3ο όροφο (2.418,46 τμ), μεταλλικό υπόστεγο στον 4ο όροφο για τη σκίαση και αισθητική του κτιρίου και κοινόχρηστους χώρους όπως αναψυκτήριο, foyer, αίθουσα πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, αποθήκες κ.λπ.

Το γενικό κτηριακό σύνολο επιμερίζεται σε 3 κτήρια λειτουργικά ανεξάρτητα ογκοπλαστικά διαφοροποιημένα αλλά συνθετικά και μορφολογικά συνδυασμένα που αναιρούν την εντύπωση ενός μονολιθικού κτηριακού συγκροτήματος.

Κτίριο Α & Β

Το κτίριο Α αποτελείται από ισόγειο τμήμα και τρεις ορόφους ανωδομής.

Το κτίριο Β αποτελείται από  υπόγειο, ισόγειο τμήμα και τρεις ορόφους ανωδομής.

Στο ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο η πτέρυγα διασπάται σε δύο όγκους και δημιουργείται μία στοά όπου στο ισόγειο προς βρίσκεται και η κύρια είσοδος.  Στον α’ και β’ όροφο οι δύο όγκοι επικοινωνούν με γέφυρα.

Η κατακόρυφη επικοινωνία των επιπέδων γίνεται από δύο πυρήνες που περιλαμβάνουν κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες. Παράλληλα υπάρχουν δύο εξωτερικά κλιμακοστάσια.

Κτίριο Γ

Το κτίριο Γ στεγάζει την πτέρυγα του Αντιπεριφερειάρχη. Ο μεταλλικός του φορέας τοποθετείται πάνω σε δύο πυλώνες από οπλισμένο σκυρόδεμα οι οποίοι περιλαμβάνουν κλιμακοστάσια για την κατακόρυφη επικοινωνία και λειτουργούν και σαν υποστυλώματα για την πτέρυγα αυτή που τοποθετείται στο ύψος του 3ου ορόφου όπου και ενώνεται με το Β’ κτίριο.

Υπόγειο

Δημιουργείται ένα επίπεδο υπογείου όπου υπάρχουν 50 θέσεις στάθμευσης και 4 θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ. Το υπόγειο εκτείνεται και εκτός περιγράμματος τμήματος του ισογείου κτιρίου Α καθώς και κάτω από προς κοινόχρηστους χώρους.

Στο υπόγειο τοποθετούνται χώροι αρχείων, Η/Μ και αποθήκες. H αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου ξεκινάει από τη στάθμη υπογείου.

Κοινόχρηστοι Χώροι

Το αναψυκτήριο και το foyer προς Αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου τοποθετούνται στο ισόγειο, ενώ η Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου έχει είσοδο – έξοδο τόσο στο επίπεδο του ισογείου όσο και του υπογείου.

Περιβάλλον Χώρος

Διαμορφώνεται υπαίθριος χώρος στάθμευσης 125 θέσεων, εκ των οποίων οι 7 είναι θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.