Θετικά νέα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, καθως τρια άτομα πήραν εξιτήριο την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται πλεόν μόλις δύο με πιο πρόσφατο περιστατικό αυτό της 40χρονης Λαρισίας που εισήχθη από την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Θυμίζουμε ωστόσο ότι δύο ηλικιωμένες γυναίκες έχασαν μέσα τον Αύγουστο τη ζωή τους στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού, ενώ πληροφορίες αναφερουν ότι τα περισατικά σχετιζόταν με το γάμο του Αμπελώνα.

Την ίδια ώραανησυχία υπάρχει στην Καρδίτα για την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάτημα, πολλά από τα οποία σχετίζονται με τις θρησκευτικές λατρείες του δεκαπενταύγουστου. Μάλιστα ο μητροπλίτης Θεσσαλιώτιδας κ. Τιμόθεος ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να γίνουν τεστ σε όλους τους ιερείς της μητρόπολης, αλλά και σε ιεροψάλτες , νεοκώρους κλπ.

Τέλος ανησυχία υπάρχει για τηνεξαπλωση του κορονοϊού και στην Ελασσόνα. χθες είχαμε δύο κρούσματα στα καλύβοα Ελασσόνας, με το δήμαρχο κ. Γα΄σα να εφιστα την προσοχή την τήρηση των μέτρων , τη χρ΄ξηση της μάσκας και να ζητά ψυχραιμία και όχι πανικό από τους ατοίκους. Θυμίζουμε ότ πρόσφατα ειχαμε συρροή κρουσμάτων και στη Καρυα Ελασσόνας.