ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
ΜΕ ΤΟ “πρώτο κουδούνι”- που λένε και οι συνάδελφοι στους τίτλους τους – με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ξεπήδησαν και… φιγούρες της Ελληνικής μυθολογίας στα προαύλια Δημοτικών και Γυμνασίων! Ο Όμηρος είχε την τιμητική του και κυρίως το ταξίδι του Οδυσσέα στη χώρα των Κυκλώπων και των Λαιστρυγόνων!!!

Οι μάσκες που μοίρασε η πολιτεία στα παιδιά μας, (με υψηλό αίσθημα ευθύνης όπως πάντα) για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ήταν κατάλληλες για τον… Πολύφημο και τ’ αδέρφια του αλλά και τον γίγαντα βασιλιά των λαιστρυγόνων Αντιφάτη!

Αυτόν, ξέρετε, που ήταν ψηλός σαν βουνό και έτρωγε τους συντρόφους του Οδυσσέα λες και ήταν ρώγες από σταφύλι! Ε, σε τέτοια μεγέθη μοιράστηκαν και οι μάσκες στα σχολεία!

Πέφτουν λίγο μεγάλες, αλλά μια πολιτεία πρέπει να λειτουργεί με… ορίζοντα σκέψης κι όχι στο πόδι! Οι μάσκες αυτές, λοιπόν, δεν είναι κατάλληλες μόνο για την προστασία των παιδιών μας απο τον φονικό ιό! Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χίλιες δυο δραστηριότητες.

Ο Ελληνας άλλωστε έχει αποδείξει διαχρονικά τη δυνατότητά του να αξιοποιεί τα πάντα! Κι εδώ ανοίγεται πεδίο δόξας λαμπρό. Παραθέτουμε μερικές προτάσεις πουσκεφτήκαμε για διάφορες χρήσεις:

– Ως τραπεζομάντηλα για το κολατσιό των παιδιών στα διαλείμματα!
–  Ως στυλιστικό αξεσουάρ την ώρα των πολιτιστικών μαθημάτων, δηλαδή στην εκπαίδευση των τσιρλίντερς!
– Ως ελαφρό μπουφανάκι ή ως ομπρέλα όταν θ’ αρχίσουν τα πρώτα φθινοπωρινά κρύα και οι βροχές!
– Ως αιώρα για τις ελευθερες ώρες των παιδιών αλλά και της οικογένειας!
– Ως… αλεξίπτωτο ή παραπέντε για όσους γονείς ή παιδιά επιδίδονται σ’ αυτή τη δραστηριότητα!
–  Ως κούνια για παιδιά του νηπιαγωγείου ή και μεγαλύτερα ανάλογα με την ανθεκτικότητα του υφάσματος!
– Ως δίχτυ για αυτοσχέδιο γκολπόστ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα σε δίτερμα ποδοσφαίρου!
– Και τέλος, για τους παλαιότερους και ρομαντικούς Καρδιτσιώτες, ως δίχτυ για… τρικοπούλες!!!

Όλα τα παραπάνω διασφαλίζονται μόνον με 6 περίπου εκατομμύρια ευρώ! Τόσο μας στοίχισε ο διαγωνισμός για τις εταιρίες που ανέλαβαν την παραγωγή των μασκών!
Πέρα από την ουσία του πράγματος, δεν λείπει εδώ και η αισθητική παρέμβαση. Μαζί με τις γιγάντιες μάσκες μοιράστηκαν στα παιδιά και τα παγουρίνο που είναι μικρά και βολικά. Χωράνε μια… γουλιά νερό και έρχονται να ισορροπήσουν ως αξεσουάρ με τη μάσκα. Η μία μεγάλη το άλλο μικρό! Κατάλληλο και για παιχνίδι στη χώρα των… στρουμφ!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ημερολόγιο… ποδοσφαιρικού πληρώματος 16 Σεπτεμβρίου, έτος 2020. Όπου να ναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης θα πάρει απόφαση για την αναδιάρθρωση. Είναι θέμα… χρόνου! Το φάβαμε το βόδι, τώρα η ουρά μας έμεινε…

Σχεδιάζουν!
Επί δύο και πλέον μήνες οι ομάδες σχεδιάζουν τη νέα σεζόν! Μεταγραφές, προπονητές, προετοιμασία, έξοδα, προπονητικά κέντρα, παράβολα κλπ! Χωρίς να γνωρίζουν σε ποια εθνική κατηγορία θ’ αγωνίζονται!

Αργεί…
Ξέρουν όμως όλοι ότι το… καλό πράγμα αργεί να γίνει γι’ αυτό και επιδεικνύουν υπομονή! Γι’ αυτό και δεν ταράζονται, γι’ αυτό και συνεχίζουν οι διοικήσεις τους να συνθέτουν με την παρουσία τους, αυτό το “μαγικό” περιβάλλον!

Παντού…
Να γελάς και να κλαις! Ο,τι συνέβη με τις… μάσκες στα σχολεία συμβαίνει και εδώ, συμβαίνει παντού! Το χουμε γράψει ένα εκατομμύριο φορές από τη στήλη. Ολα είναι συγκοινωνούντα δοχεία! Ο,τι γίνεται στον ένα χώρο είναι ο καθρέφτης του άλλου!

Ο ίδιος!
Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η πολιτεία το ποδόσφαιρο είναι ο ίδιος με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πάντα που αφορούν στη δημόσια ζωή αυτού του τόπου! Μα τα πάντα όμως…

Τις ποδοπατάνε!
Κι αυτό δεν έχει να κάνει βεβαίως μόνο με τις ευθύνες των ταγών αλλά και με την παροιμιώδη ανοχή εκείνων που πλήττονται. Εκείνων που αντί να φωνάζουν που δεν έχουν νοσοκομεία, ποδοπατάνε τις μάσκες διότι πιστεύουν ότι έχουν μέσα τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς!!!

Οι παίκτες την έβγαλαν “καθαρή”

Από τη δίκη που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες με τις απολογίες των κατηγορουμένων για τα “πακιστανικά τηλέφωνα” και όλα όσα απασχολούν ανα τακτά χρονικά διαστήματα το ελληνικό ποδόσφαιρο, απουσιάζουν οι… ποδοσφαιριστές. Παρελαύνουν (όπως και σε κάθε δίκη) παράγοντες, διαιτητές, προπονητές, αλλά απουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές που χωρίς αυτούς κανένα μα κανένα παιχνίδι ποδοσφαίρου στον κόσμο δεν μπορεί να στηθεί! Ολοι τα βάζουν με τις “βρώμικες” διοικήσεις με τους “στημένους” διαιτητές και παράγοντες, αλλά κάποια τζιμάνια ποδοσφαιριστές που έχουν οργιάσει εδώ και δεκαετίες κάνοντας διάφορα “παρεάκια” με συμπαίκτες και αντιπάλους την έβγαλαν “καθαρή”…