Καταστροφικές... επιδρομές σε γεωτρήσεις στο Δήμο Σοφάδων

φωτο αρχείου

Στο στόχαστρο των επιτήδειων «κυνηγών» μετάλλου βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες αγροτικές γεωτρήσεις στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων.

Όπως κατήγγειλαν στο Νέο Αγώνα αγρότες από την ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων, άγνωστοι δράστες πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες «επιδρομές» σε γεωτρήσεις τόσο ιδιωτικές όσο και του ΤΟΕΒ, ξηλώνοντας καλώδια και σωλήνες.
Ωστόσο δεν περιορίζονται στην αφαίρεση πολύτιμων μεταλλικών αντικειμένων, αλλά προχωρούν και σε βανδαλισμούς στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Το φαινόμενο των κλοπών και της καταστροφής προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στους αγρότες της περιοχής για τις εαρινές καλλιέργειες αλλά και για το κόστος αποκατάστασης το οποίο είναι μεγάλο.
Οι καλλιεργητές απευθύνουν έκκληση για εντατικοποίηση των ελέγχων και στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αποτραπούν ανάλογες καταστροφικές επιδρομές, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη διενέργειας στοχευμένων ελέγχων και στα σημεία προορισμού στα οποία απευθύνονται οι επιτήδειοι για να πουλήσουν τα πολύτιμα μέταλλα.