Αν και έχουν περάσει κάποιες εβδομάδες από την ημέρα που η διοίκηση της Αναγέννησης γνωστοποίησε την απόφασή της να αποσύρει την ομάδα (η 15 Ιανουαρίου 2018 θα μείνει ιστορική), εντούτοις ακόμη δεν μπορεί ο φίλαθλος κόσμος να το χωνέψει…

Κάθε Κυριακή είναι λογικό να προκύπτει… αυθόρμητα η διάθεση να ρωτήσεις: “Πόσο ήρθε η Αναγέννηση”; Και τότε, αμέσως μετά βρίσκεσαι αντιμέτωπος ξανά και ξανά με την θλιβερή πραγματικότητα… Η Αναγέννηση δεν παίζει! Είναι απενεργοποιημένη και μαζί με τον ΑΟ Φλωριάδας απο τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, οι μόνες από το σύνολο των ομάδων των Εθνικών Κατηγοριών που αποσύρθηκαν!!!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό… Και εδώ πραγματικά αναρωτιέται κανείς. Πόση… προσπάθεια μπορεί να ήθελε μια διοίκηση για να “εξαφανίσει” την ομάδα και να τη στείλει στα τοπικά πρωταθλήματα; Πραγματικά πρόκειται για… “κατόρθωμα”!

Διότι μιλάμε για την Αναγέννηση. Για την μεγαλύτερη εκπρόσωπο της Καρδίτσας, για τον αθλητικό φορέα που ακόμη και με τον τραγικό (και πρωτοφανή στην ιστορία) σχεδιασμό που έγινε από τον Ιούλιο και μετά κατόρθωσε να εξασφαλίσει ένα μπάτζετ κάποιων χιλιάδων ευρώ!

Αυτά συν όσα έσοδα προέκυψαν τελευταία, είναι πραγματικά αδιανόητο να έχει ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ σε δώδεκα αγωνιστικές και τελικά να αποσύρεται!!! Διεκδικούν όσκαρ ανικανότητας όσοι το… “κατάφεραν” αυτό!!! Δεν ήταν, λοιπόν, το οικονομικό η πρώτη αιτία για την καταστροφή της ομάδας, την απενεργοποίηση και την πτώση της στα τοπικά πρωταθλήματα της Καρδίτσας.

Το οικονομικό είναι ένας μόνιμος βραχνάς, αλλά όταν η Αναγέννηση αγωνίζεται στο προσκήνιο κι όχι στη Γ’ Ερασιτεχνική Εθνική Κατηγορία, χωρίς βάρη, χωρίς ΙΚΑ, Εφορίες, χωρίς μεγάλα συμβόλαια και μετακινήσεις. Με αυτά και μόνο τα χρήματα που συγκέντρωσε ως μπάτζετ, θα μπορούσε να συγκροτηθεί μια στοιχειωδώς καλή ομάδα που τουλάχιστον θα εξασφάλιζε την παραμονή της.

Ή εν πάση περιπτώσει, να υποβιβάζονταν δίχως να διασυρθεί με συντριβές και στο τέλος με απόσυρση λές και επρόκειτο για ομάδα που εκπροσωπεί κοινότητα 300 ατόμων σε ακριτικό νησί… Το καταπληκτικό είναι ότι για όλα αυτά δεν ακούσαμε ούτε “κίχ”, ούτε μια συγγνώμη, ούτε την ανάληψη ευθύνης…

Πιθανότατα όσοι τα δρομολόγησαν να τα θεωρούν και… φυσιολογικά. Μπορεί δηλαδή να μη φταίει κανείς, παρα μόνον οι… συνδυασμοί των πλανητών και ο αστερισμός του σκορπιού!!!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ