Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για το θέμα των ανοιχτών τιμών στο βαμβάκι. Αυτό υπογράμμισε από την Καρδίτσα η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, διευκρινίζοντας ότι διαμορφώνεται το νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα υπάρχουν προσυμφωνημένες τιμές μεταξύ παραγωγών και εκκοκκιστικών μονάδων, ώστε ο αγρότης να γνωρίζει την τιμή στην οποία θα παραδώσει τη σοδειά του.

Η υφυπουργός ήταν μια εκ των ομιλητριών στη σημερινή εκδήλωση του Τμήματος  Κτηνιατρικής Καρδίτσας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα τη συμβολή των γυναικών στην κτηνιατρική επιστήμη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας για τις Γυναίκες στην Επιστήμη.

Σε δηλώσεις τις πριν την έναρξη της εκδήλωσης, έκανε λόγο για μια γενικότερη συζήτηση που γίνεται στο υπουργείο αναφορικά με τις ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι και το γάλα, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατάσταση που επικρατεί.

Συνδεδεμένη

Επιβεβαίωσε ότι εντός του μήνα θα πληρωθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι, δίχως ωστόσο να διευκρινίσει το ύψος της επιδότησης, καθώς όπως διευκρινιστικά ανέφερε το σκέλος του συνολικού αριθμού των καλλιεργούμενων στρεμμάτων στη χώρα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της.

Κινητοποιήσεις

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τη συνάντηση αντιπροσωπείας της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων με κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών, εκτίμησε ότι θα μπορέσει να υπάρξει συνεννόηση για την εύρεση λύσεων στα προβλήματα που πραγματικά υπάρχουν.