«Κεκλεισμένων των θυρών» ο εορτασμός του Πολιούχου της Καρδίτσας Αγίου Σεραφείμ

ΜΕΤΡΑ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μετά την Πάτρα, το ενδιαφέρον του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πέφτει στην Καρδίτσα η οποία γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου. Όπως και στην Πάτρα, ο εορτασμός θα γίνει χωρίς πιστούς και με αυστηρά αστυνομικά μέτρα να βρίσκονται σε ισχύ από το απόγευμα της Πέμπτης.

Ήδη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης, σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε τόσο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο όσο και με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο από τους οποίους ζήτησε ο εορτασμός φέτος να περιοριστεί στα απολύτως τυπικά τελετουργικά της εκκλησίας χωρίς την παρουσία πιστών. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό το δεκαπενθήμερο είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την πορεία της πανδημίας και ως εκ τούτου όλοι οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί. Αλλωστε υπενθύμισε ότι η Καρδίτσα συγκαταλέγεται στις 18 κόκκινες περιοχές της χώρας όσον αφορά στο επιδημιολογικό φορτίο.

Επιπλέον ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε τηλεδιάσκεψη και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας και διοικητές τμημάτων από τους οποίους ζήτησε τον σχεδιασμό και την εφαρμογή αυστηρών μέτρων ώστε να μηδενιστεί το ενδεχόμενο συνάθροισης πιστών.

Στο πλαίσιο αυτό από το απόγευμα της Πέμπτης θα τεθούν σε ισχύ αυστηρά μέτρα καταρχάς στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ όπου θα γίνει ο Εσπερινός και την επόμενη ημέρα στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Εντός των ναών θα επιτραπεί η είσοδος μόνο τους ιερείς και τους ψάλτες ενώ οι πόρτες τους θα παραμείνουν κλειστές. Πέριξ των ναών θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποτρέπουν όποιον επιθυμεί να μπει εντός των ναών. Άλλωστε όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές η Παρασκευή είναι αργία για την Καρδίτσα οπότε δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία για μετακίνηση.