Τον τρόπο, με τον οποίο οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων θα επιστρέψουν στα θρανία μετά το Πάσχα, πότε θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Όπως ανέφερε η υπουργός, θα δοθεί παράταση της σχολικής χρονιάς σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιουνίου, αλλά και σε Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια, ενώ την Τρίτη 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Χθες ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του προς τους πολίτες ανακοίνωσε ότι νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου.

Self test δύο φορές την εβδομάδα

Η κ. Κεραμέως αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Πηγή : news247