Tην προμήθεια 10 ηλεκτρικών οχημάτων και την εγκατάσταση 10 σταθμών φόρτισης με εναλλασσόμενη τάση επιδιώκει να προμηθευτεί ο Δήμος Μουζακίου, ο οποίος θα καταθέσει αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον» με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους».
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή της αίτησης και τη βεβαίωση ότι το έργο θα υλοποιηθεί σε χώρους και εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας και αρμοδιότητάς του Δήμου Μουζακίου.
Tα οχήματα τα οποία προτίθεται ο Δήμος να προμηθευτεί μέσα από τη παρούσα πρόσκληση χρηματοδότησης περιλαμβάνουν :

-1 ηλεκτρικό SUV

-2 επταθέσια ηλεκτρικά οχήματα

-2 ηλεκτρικά οχήματα πόλης

– 1 ηλεκτρικό μηχάνημα φορτωτή

– 1 καλαθοφόρο ηλεκτρικό όχημα

– 2 φορτηγά χωρίς ανατροπή

– 1 φορτηγό με ανατροπή

– επίσης 10 σταθμούς φόρτισης με εναλλασσόμενη τάση εξόδου AC μέγιστης ισχύος 22kW
Όπως τονίστηκε στην εισήγηση, «αξιοποιώντας τη συγκεκριμένη Πρόσκληση, ο Δήμος Μουζακίου επιδιώκει την προμήθεια των απαραίτητων οχημάτων και φορτιστών προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο στόλος του δήμου και να μειώσει τις εκπομπές ρύπων που εκπέμπονται από τα συμβατικά οχήματα.
Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης αποτελεί σημαντική συνιστώσα για την ενεργειακή μετάβαση και την επίτευξη των εθνικών στόχων για την ενέργεια και το κλίμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, η μετάβαση στην κινητικότητα χαμηλών εκπομπών, έχει αποτυπωθεί στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 10ης Ιουλίου 2016, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την κινητικότητα χαμηλών εκπομπών», στην οποία τονίζεται η ανάγκη μείωσης των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων από τις μεταφορές που επιβαρύνουν την υγεία του πληθυσμού και υποβιβάζουν το περιβάλλον».