Σύμφωνα με φωτογραφίες που μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο της Βόρειας Κορέας, KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν προήδρευσε τη διευρυμένη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος, βάζοντας τέλος στις φήμες που είχαν διαρρεύσει από έναν Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο ότι βρίσκεται σε κώμα. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα ο Τσανγκ Σονγκ-μιν, δήλωσε ότι ο Κιμ είναι σε κώμα από τον Απρίλιο και οι εμφανίσεις του μέχρι τότε δεν είναι αληθινές.

Ο Τσανγκ είχε αναφέρει ότι τον Κιμ θα διαδεχθεί η νεότερη αδελφή του, Κιμ γιο Τζονγκ, η οποία σύμφωνα με κατασκόπους της Νότιας Κορέας προωθήθηκε σε δεύτερη στην ιεραρχία της χώρας, σε μία κλειστή συνεδρίαση, όπου αποφασίστηκε να τεθεί επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας απέναντι στη Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ.

Στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου συζητήθηκαν, οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο οποίος έχει πιέσει την οικονομία της Βόρειας Κορέας, καθώς διαπιστώθηκαν κάποιες ατέλειες στην αντιμετώπιση του κρατικού μηχανισμού απέναντι στον «κακόβουλο ιό».

Ακόμα συζητηθήκαν μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αποτροπή καταστροφής στα σιτηρά αλλά και πρόληψη προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα από τον τυφώνα Μπαβί που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα εντός των προσεχών ημερών.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αναφέρει κάποιο κρούσμα κορονοϊού. Ωστόσο ο Κιμ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «μπορεί να έχει εισέλθει στη χώρα».

Μάλιστα είχε θέσει σε lockdownγια τρεις εβδομάδες  την πόλη Καεσόνγκ μετά τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος.

Ελάχιστες εμφανίσεις τους τελευταίους τρεις μήνες

Ο Κιμ είχε να εμφανιστεί από τις 24 Μαΐου, όταν είχε προεδρεύσει μία στρατιωτική συνάντηση για να συζητήσει νέες πολιτικές για την ενίσχυση των πυρηνικών δυνατοτήτων της χώρας.

Τότε Οι αξιωματούχοι που υποδέχτηκαν τον Κιμ φορούσαν μάσκες, κατά την είσοδο του τελευταίου στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή, ωστόσο κανένας δεν φόραγε μάσκα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως φαίνεται στα βίντεο που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τους τελευταίους τρεις μήνες έχει κάνει λίγες εμφανίσεις και δεν είχε δώσει το παρών στην τελετή για τα γενέθλια του παππού του στις 15 Απριλίου, κάτι που πυροδότησε τις φήμες για την υγεία του, με κάποιες να κάνουν λόγο ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση ή ότι ήταν νεκρός.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε την 1η Μαΐου, όταν έκοψε την κορδέλα σε εγκαίνια εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν και έδωσε τέλος στις φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και τον πιθανό θάνατο του. Όμως εκτότε δεν είχε εμφανιστεί ξανά γεγονός που έχει φουντώσει ξανά τα σενάρια.

Πρόσφατα ο στενός φίλος του Κιμ Γιονγκ ΟυνΝτένις Ρόντμαν είχε κάνει δηλώσεις στη βρετανική τηλεόραση δίνοντας νέα διάσταση στις φήμες σχετικά με την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Με πληροφορίες από Dailymail