Κλιμακώνουν τον αγώνα οι αγρότες - Κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ στο συλλαλητήριο της Πέμπτης

Tην αντιπλημμυρική θωράκιση των καλλιεργειών και των περιουσιών απαιτεί το αγροτικό κίνημα του Ν. Καρδίτσας, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στη γέφυρα σταυρός μεταξύ Παλαμά – Ιτέας.
Oι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους, βγάζοντας από Τετάρτη- Πέμπτη τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών με στόχο στη συνέχεια την έξοδο στην εθνική οδό. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, στο τέλος της εβδομάδας (Παρασκευή ή Σάββατο) θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλική σύσκεψη Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων.
Να σημειωθεί πως αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας με αφορμη νέο αγροτοδικείο που αφορά τρία μέλη – συνδικαλιστές του αγροτικού κινήματος.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας υπογράμμισαν πως βασικό τους αίτημα είναι να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, έτσι ώστε να μη κινδυνεύουν οι περιουσίες των αγροτών και οι καλλιέργειές τους, αλλά και οι πολίτες του Ν. Καρδίτσας να αισθάνονται ασφαλείς από τα καιρικά φαινόμενα. «Μετά τον Ιανό δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό μέτρο και απειλούμαστε ανά πάσα στιγμή και ώρα. Σε αυτό το πνεύμα καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Ν. Καρδίτσας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, προκειμένου να πιέσουμε τους Δήμους, τους ΤΟΕΒ και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσουν στη κατασκευή των έργων που θα αποτρέπουν τις πλημμύρες στη περιοχή μας. Με τη σειρά μας, θα μπορούμε κι εμείς να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες και τη ζωή μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα