Κοροναϊός : Δεύτερος νεκρός στην Πέλλα – Στους 54 ο συνολικός αριθμός

Ένας ακόμα άνδρας, ηλικίας 66 ετών, έχασε τη ζωή του από τον κοροναϊό

Óå êáñáíôßíá Ý÷åé ôåèåß áðü ÷èÝò ôï âñÜäõ ç ôïðéêÞ êïéíüôçôá Öïýóôáíç ôïõ äÞìïõ Áëìùðßáò ÐÝëëáò, ëüãù ôïõ Ýíôïíïõ åðéäçìéïëïãéêïý öïñôßïõ.Óôï ÷ùñéü, ðïõ ìðÞêå óå êáñáíôßíá ãéá ôéò åðüìåíåò 14 çìÝñåò, ôéò ôåëåõôáßåò þñåò åìöáíßóôçêáí ôÝóóåñá êñïýóìáôá êïñïíïúïý êáé ëüãù ôçò áõîçôéêÞò ôÜóçò áðïöáóßóôçêå íá ôåèåß ç êïéíüôçôá ôçò Öïýóôáíçò óå êáñáíôßíá, ÐÝìðôç 2 Áðñéëßïõ 2020 (EUROKINISSI/ÃÑÇÃÏÑÇÓ ÓÉÁÌÉÄÇÓ)

Ένας ακόμα άνδρας ηλικίας 66 ετών από την Πέλλα έχασε τη ζωή του από τον κοροναϊό.

Μετά την απώλεια της 78χρονης από τον ιό, ένας ακόμα θάνατος έρχεται να προστεθεί στη λίστα των θυμάτων από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για 66χρονο άνδρα από το χωριό Μαυροβούνι, ο οποίος κατέληξε το πρωί της Παρασκευής. Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του εκλιπόντος από τον ΕΟΔΥ.

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο αντιπεριφεριάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής για την κατάσταση που επικρατεί στη Φούστανη Πέλλας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη καραντίνα με απόφαση της κυβέρνησης.

Παράλληλα, στην περιοχή Τριφύλλι, αρνητικό στον ιό βγήκε το ύποπτο κρούσμα για το οποίο διενεργήθηκε έλεγχος.

Η εφοδιαστική αλυσίδα στην περιοχή της Φούστανης λειτουργεί ομαλά, ενώ έχει δοθεί λίστα με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες στην αστυνομία προκειμένου να είναι σε θέση να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους.

Σε εγρήγορση όλοι οι φορείς – 1.544 κρούσματα

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, ανέρχονται πλέον σε 1.544 και οι νεκροί σε 54 μετά το νέο θάνατο ασθενούς στην Πέλλα που έγινε γνωστός το πρωί της Παρασκευής.

Μεταξύ των κρουσμάτων υπολογίζονται 27 νέα περιστατικά στον γενικό πληθυσμό, καθώς και άλλα 23 στη δομή της Ριτσώνας, που είναι ήδη σε καραντίνα. Επίσης, σε 119 ανέρχονται τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Την ίδια στιγμή, 91 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες.

Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 65 έτη. Περισσότεροι από τους μισούς (75%) έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Παράλληλα, 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Μέχρι στιγμής, η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης, δηλαδή η νόσος επεκτείνεται αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνονται.

Ενθαρρυντικά είναι δε, τα στοιχεία ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά αριθμό νεκρών και κρουσμάτων από τον κοροναϊό, δείγμα ότι οι θυσίες των ελλήνων πολιτών έχουν πιάσει τόπο. Ειδικότερα, στην αναλογία ασθενών και πληθυσμού κάθε χώρας, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με μόλις 116 ασθενείς ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Πηγή : in.gr