11.3 C
Καρδίτσα
8.9 C
Λάρισα
12.3 C
Βόλος
11.2 C
Τρίκαλα
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Φέτος το Πάσχα δεν θα σουβλίσουμε αρνιά, δεν θα πάμε στην εκκλησία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό ανέφερε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό λόγω των μέτρων περιορισμού διασποράς του ιού.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στο φετινό Πάσχα, τόνισε: «Θέλω να αναφερθώ σε ένα θέμα. Γίνονται πολλές ερωτήσεις και αναφορές. Έξοδος Πάσχα. Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Φέτος δεν θα πάμε στο χωριό. Δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους. Δεν θα πάμε στις εκκλησίες. Θα προσευχηθούμε από το σπίτι μας.

Φέτος, μένουμε σπίτι για να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να γιορτάσουμε το Πάσχα μαζί με τους αγαπημένους μας. Για να μπορέσουν τα παιδιά μας να προσθέσουν κι άλλες αναμνήσεις μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

Κορονοϊός: 43 οι νεκροί και 1.212 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 56 νέα

Στους 43 είναι οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα κρούσματα έφτασαν τα 1.212.

Από τους 43 νεκρούς, οι 32 είναι άνδρες και οι 11 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 71 έτη.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 1.212, αυξημένα κατά 56 από την Κυριακή που ανέρχονταν σε 1.156.

Από αυτούς, 72 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες και  58 άνδρες, με μέση ηλικία 65 ετών περισσότεροι από τους μισούς με υποκείμενο νόσημα.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 15.961 έλεγχοι.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 5 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέσσερις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες τη Δευτέρα

Τέσσερις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή σήμερα, Δευτέρα, νικημένοι από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα σε 43.

Ένας άνδρας από την Καστοριά που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ήταν το 42ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως έχασε τη ζωή του ένας άνδρας από την Ξάνθη που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Το πρωί της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή ένας 54χρονος. Ο άνδρας νοσηλευόταν επί μια εβδομάδα διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 54χρονος ήταν πατέρας εργαζόμενης στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Σημειώνεται ότι το 39ο θύμα του κορονοϊού στη χώρα είναι μια 76χρονη γυναίκα στη Λέσβο που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία και το απόγευμα της Κυριακής πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από COVID-19.

Πηγή : reader