Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μία γειτονιά στο Χαλ της Αγγλίας όπου την Μεγάλη Παρασκευή έλαβε χώρα ένα «νοερό» πάρτι.

Με αφορμή το ραντεβού για το προσωπικό του ΝHS κατά το οποίο ο κόσμος βγαίνει στις εισόδους των σπιτιών του και τα μπαλκόνια προκειμένου να χειροκροτήσει την μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές ενάντια στον κορωνοϊό, ο δάσκαλος και DJ Κρις Μάρσαλ διοργάνωσε ένα πάρτι για τον ίδιο και τους γείτονές του.

Κατά τη διάρκεια του πάρτι έκανε την εμφάνισή της η αστυνομία έπειτα από καταγγελίες για «συνάθροιση» ατόμων. Το πάρτι ωστόσο συνεχίστηκε γιατί, όπως εξηγούν τα βρετανικά Μέσα, όλοι οι γείτονες έμειναν μέσα στα όρια των σπιτιών τους. Τελικά μάλιστα, οι αστυνομικοί ρώτησαν απλά πόσο θα διαρκέσει η εκδήλωση και έδειξαν ενδιαφέρον και για την κατάσταση των κατοίκων ρωτώντας τους πώς είναι.

Όπως εξήγησε ο Μάρσαλ πάντως οι γείτονες βγήκαν στα γκαζόν τους ή τα παράθυρά τους, αλλά όλοι διατηρούσαν τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις «και δεν γινόταν πάρτι στο δρόμο αλλά η ατμόσφαιρα ήταν κάτι που δεν έχω ξαναδεί». Όσον αφορά στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο μετά τις καταγγελίες, τους χαρακτήρισε «φανταστικούς».

Πηγή : iefimerida