Σε καραντίνα για 21 ημέρες βρίσκεται η Ινδία σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα στην οποία κατοικεί το ένα έκτο του παγκόσμιου πληθυσμού!

Ωστόσο οι Ινδοί δεν έδειξαν να συμμορφώνονται με το μέτρο με φωτογραφίες και βίντεο που καταγράφηκαν την Πέμπτη να δείχνουν άνδρες και γυναίκες να σχηματίζουν τεράστιες ουρές σε αγορές στο Δελχί, την Καλκούτα και τη Βομβάη χωρίς καμία απόσταση ανάμεσά τους και με υποτυπώδη μέτρα αυτοπροστασίας όπως μαντίλια και πανιά στο πρόσωπο.

Αστυνομικοί καταγράφηκαν σε πολλές περιπτώσεις να χρησιμοποιούν ακόμα και άγρια βία για να επιβάλουν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας χτυπώντας με ραβδιά τους απείθαρχους ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους «τιμώρησαν» με πους απς και βαθιά καθίσματα!

Υπουργός σε κρατίδιο στα νότια της Ινδίας έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να απειλήσει όσους δεν πειθαρχούν με… πυροβολισμούς.

«Ας μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η διοίκηση δεν μπορεί να τους σταματήσει όλους και θα πρέπει να ζητήσω τη βοήθεια του στρατού ή να εκδώσω διαταγή “πυρ κατά βούληση”. Σας παρακαλώ μείνετε σπίτι» ανέφερε σε μήνυμά του ο Kalvakuntla Chandrashekhar.

Ειδικοί έχουν εκφράσει φόβους ότι μέχρι και 500.000.000 Ινδοί μπορεί να προσβληθούν από κορωνοϊό τους επόμενους 12 μήνες κάτι που, κατά την ίδια εκτίμηση, θα έχει ως συνέπεια 1 εκατ. θανάτους.

Πηγή : topontiki