Πανικός επικρατεί στους κατοίκους του Μιλάνου μετά τους θανάτους που έχουν σημειωθεί από τον κορωνοϊό στη χώρα, με τα ράφια των σούπερ μάρκετ να αδειάζουν.

Ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό ιό στην Ιταλία έχει φτάσει τους πέντε, ενώ πάνω από 200 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η ιταλική κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων, θέτοντας σε καραντίνα χωριά της Βόρειας Ιταλίας, όπου και εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχει ακυρωθεί και το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας. Η Αυστρία έκλεισε τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία και την ίδια ώρα κλειστά παραμένουν και τα σχολεία όπως επίσης και τα μουσεία.

Πανικός, όμως, επικρατεί στους κατοίκους του Μιλάνου που έσπευσαν να εφοδιαστούν με βασικά υλικά, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν άδεια ράφια και ουρές πελατών να περιμένουν στα ταμεία. Χαρτομάντιλα, γάντια και απορρυπαντικά είναι τα είδη που έχουν ήδη εξαφανιστεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ στο Μιλάνο και την επαρχία, με τους κατοίκους να φοβούνται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό που αριθμεί ήδη 5 νεκρούς.

Πηγή: iefimerida.gr