Κούρεμα και χτένισμα στο σπίτι εν μέσω κορωνοϊού!

ΑΠΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ... ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Πληθαίνουν οι καταγγελίες που φτάνουν στο Σύλλογο Κομμωτών Καρδίτσας σχετικά με κομμωτές και κομμώτριες που εν μέσω πανδημίας, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατ’ οίκον. Από την ημέρα που έκλεισαν τα κομμωτήρια στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, υπάρχουν καταγγελίες ότι επαγγελματίες του κλάδου έχουν πάρει τα βαλιτσάκια ανά χείρας και τρέχουν πόρτα πόρτα-παράνομα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Αυτό αφενός τους φέρνει αντιμέτωπους με τους συναδέλφους τους οι οποίοι έχουν συμμορφωθεί και “μένουν σπίτι” αφετέρου τους καθιστά επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία καθώς έρχονται σε επαφή με πολλά άτομα χωρίς να γνωρίζουν την ύπαρξη ή μη του ιού.

Προφανώς το ίδιο κατακριτέα είναι και η στάση των κυριών που εν μέσω πανδημίας φροντίζουν το…μαλλί τους χωρίς να σέβονται τις απαγορεύσεις που ισχύουν και πολύ περισσότερο τους συμπολίτες τους αφού η τακτική αυτή μπορεί να τις καταστήσει φορείς του ιού.

Ο Σύλλογος Κομμωτών Καρδίτσας ήδη εξετάζει τις καταγγελίες που έχουν περιέλθει σε γνώση του και τις επόμενες κινήσεις του. “Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι σε αυτή τη φάση προέχει η δημόσια υγεία” τονισε στο “ΝΑ” ο Προεδρος του Συλλόγου κ. Ηλ. Γκιούρης και καταδίκασε την επιλογή ορισμένων συναδέλφων του να καταφεύγουν εν μέσω απαγορεύσεων σε κατ’οίκον επισκέψεις. “Πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε στις οδηγίες των ειδικών, να “μείνουμε σπίτι” και φυσικά να μην εκμεταλλευτούμε αυτή την περίοδο για να…πλουτίσουμε παράνομα. Εκτιμώ ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μου εφαρμόζει πιστά τα μέτρα. Για αυτούς τους λίγους που δεν σέβονται ούτε τον κλάδο ούτε τους πελάτες τους, εξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε ακόμα και νομικά. Πάντως είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσυμετα τα συνεπή μέλη του συλλόγου μας”, κατέληξε ο κ. Γκιούρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Κομμωτών Λάρισς πριν λίγες ημέρες κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων σχετικά με την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών που διώκεται σύμφωνα με το άρθρο 285 Π. Κ.

• «Θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τα μέλη μας που ακολουθούν
τις οδηγίες» λέει στο «Ν.Α.» ο Πρόεδρος των Κομμωτών κ. Ηλίας Γκιούρης