Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για το μέλλον της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας την τρέχουσα αθλητική σεζόν και το κατα πόσο συντρέχουν οι προϋποθέσεις να ξαναδούμε τις ομάδες πρώτα στις προπονήσεις και μετά στα γήπεδα για τους αγώνες…
Και είναι κρίσιμη γιατί έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους και παρουσία μέλους της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα η συζήτηση μέσω υπολογιστών βεβαίως, έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη 1 το μεσημέρι. Θα συμμετέχουν σ’ αυτή εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών από τους δέκα ομίλους ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μαυρωτάς, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών κ. Μπαντής, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κ. Διακοφώτης και το μέλος της υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής της ΓΓΑ κ. Παξινός.

Δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει κάποια απόφαση, αλλά η σημερινή διαδικτυακή συνάντηση των παραπάνω, είναι η δεύτερη πρωτοβουλία που πήραν εκπρόσωποι των ομάδων, καθώς προηγήθηκε ως γνωστόν και μία τηλεδιάσκεψη την προηγούμενη Τρίτη με ποδοσφαιριστές και εκπροσώπους της ΕΠΟ.

Επιθυμία των ομάδων είναι να επαναρχίσει η αγωνιστική δράση, αφού βεβαίως αναληφθούν τα έξοδα έστω της διαιτησίας από την διοργανώτρια αλλά και η βοήθεια στην διεξαγωγή των εβδομαδιαίων τέστ κορωνοϊού που επιβάλλεται να γίνονται όπως στη super league.
Αξίζει πάντως ν’ αναφέρουμε ότι το “τηλεραντεβού” προγραμματίστηκε πριν την χθεσινή καθημερινή απογευματινή ενημέρωση για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Οπως διαβάζουμε στα ρεπορτάζ (βλέπε πρώτη σελίδα του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ”), ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε πάλι πάνω από τα χίλια, ενώ συνεχίζεται η καθημερινή εκατόμβη θυμάτων!

Βέβαια στη ζωή μας μπήκε πλέον και το εμβόλιο, αλλά για να φθάσουμε σε επίπεδα που θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, θα περάσουν μήνες.

Οπότε, όλα, για την υπόθεση επανέναρξης της αγωνιστικής δράστης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας θ’ αποφασιστουν αναλόγως με την εξέλιξη που θα έχει η πανδημία τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες.

Δεν γνωρίζουμε αν κάτι θ’ αποφασιστεί σήμερα, αλλά οι προθέσεις των ιθυνόντων ήταν για το τέλος του Ιανουαρίου να έχουμε έναρξη. Κάτι που όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σε θέση για να το εξαγγείλει και να το οριστικοποιήσει αφού από μέρα σε μέρα μπορεί ν’ ανατρέπουν οι ίδιοι οι αριθμοί τα δεδομένα.

Ολες οι ομάδες και κατα συνέπεια η Αναγέννηση μαζί με τις δύο εκπροσώπους του Νομού Ατρόμητο Παλαμά και ΑΟ Σελλάνων βρίσκονται στην αναμονή.
Προσδοκούν ότι τουλάχιστον θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις.