Ακόμη να ξεκινήσουν οι Εργασίες!

Στασιμότητα επικρατεί αναφορικά με την εκκίνηση των εργασιών στο νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε-65.

Ο φάκελος που προβλέπει την κατασκευή του δρόμου από τη Ξυνιάδα μέχρι τη Λαμία έχει «κολλήσει» και δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση, για το τι μέλλει γενέσθαι με την πορεία του έργου.

Το θέμα μάλιστα την περασμένη εβδομάδα έφτασε και στη βουλή με τον βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστο Σταικούρα, να καταθέτει ερώτηση και να ζητά να μάθει “ποια είναι η νέα πλέον εκτίμηση του Υπουργείου ως προς την εκκίνηση κατασκευής του νοτίου τμήματος του Ε – 65, του τμήματος Λαμίας – Ξυνιάδας.

«Στις 21.03.2018, ο Υπουργός, μέσω της ΕΥΔΕΚΣΕΣΠ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης) απάντησε πως η εκτίμηση αυτή τη φορά είναι πως μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018, θα αρχίσει η κατασκευή του έργου. Βρισκόμαστε στον 9ο μήνα του 2018 και ακόμη το έργο δεν έχει ξεκινήσει» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του ο κ. Σταικούρας.

Η κατασκευή της νότιας πλευράς του Ε65 θα σημάνει και την σύνδεση του άξονα με τον ΠΑΘΕ και την επιτέλους σύνδεση του με το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Σήμερα το τμήμα που λειτουργεί είναι από την περιοχή της Ξυνιάδας μέχρι τα Τρίκαλα με μήκος 80χλμ και παρότι είναι ένας σύγχρονος κλειστός δρόμος με 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, χαρακτηρίζεται “τυφλός” λόγω της μη σύνδεσης του με κάποιον άλλο άξονα.

Από την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο νότιο τμήμα, απαιτούνται τουλάχιστον δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν.