•Να γίνει εκ νέου εμβολιασμός ευπαθών ομάδων

Μετά την ανακοίνωση της Pfizer, ότι η διάρκεια δράσης του εμβολίου, είναι για 6 με 8 μήνες, θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο εθνικός σχεδιασμός εμβολιασμών, σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα.

Μιλώντας στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας και στον Γιάννη Κολλάτο, ο κ. Κούβελας υποστήριξε πως θα είναι λάθος το καλοκαίρι να εμβολιαστούν άτομα νεαρής ηλικίας μόνο και μόνο για να καταγράψουμε υψηλά νούμερα εμβολιασμού, αφού αυτές οι ομάδες πληθυσμού δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό και θα πρέπει να αρχίσει εκ νέου ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο.

Ακόμη ο καθηγητής της Φαρμακολογίας επισήμανε πως ο θόρυβος για το εμβόλιο της Astrazenecca, είναι αδικαιολόγητος και θα έπρεπε όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, αυτός και στην Ελλάδα, όπου δυστυχώς δεν υπάρχει να προτείνει το εμβόλιο του πελάτη του, με βάση το ιατρικό του προφίλ.

«Πράγματα που σε άλλες χώρες θεωρούνται δεδομένα, δυστυχώς στη χώρα μας δεν υφίστανται κατέληξε αφού δεν υπάρχει επί της ουσίας πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» τόνισε o κ. Κούβελας.