Τα απανωτά τελευταία κρούσματα στην πόλη της Λάρισας και της Ελασσόνας, είχαν θορυβήσει τον ΕΟΔΥ και η χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά να κηρύξει συναγερμό στην ΠΕ κατατάσσοντας την ΠΕ στο πορτοκαλί χρώμα, ήταν λίγο πού αναμενόμενη από το Σάββατο, οποτε και συγκλήθηκε η πρώτη έκτακτη σύσκεψη στην περιφέρεια, Πλέον ο κίνδυνος είναι να μην αυξηθούν τα κρουσματα και περάσει στο κόκκινο η Λάρισα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και ιδιαίτερα για τα καταστήματα εστίασης, που δοικιμάστηκνα και από το δίμηνο lock down της άνοιξης,

Στο πανεπιστημιακό ο δήμαρχος Βόλου

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα στο Πανεπιστημακό ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που προσβλήθηκε από κορονοϊό. Στο πανεπιστημιακό πλέον βρίσκονται διασωληνωμένοι 6 Θεσσαλοί (κυρίως από Τρίκαλα) στη ΜΕΘ, 15 σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Λοιμωδών και άλλοι 7 στη νεα πτέρυγα που άνοιξε στον επάνω όροφο για περίθαλψη μολυσμένων από τον covid-19.

Έκτακτη σύσκεψη το μεσημέρι στην περιφέρεια

Εντωμεταξύ το μεσημέρι στις 13,00 ο περιφερειάρχης συγκαλεί εκτάκτως το συντονιστικό για τη δημόσια υγεία, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΕΟΔΥ, του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, διοικητών νοσοκομείων, του προέδρου του Ιαταρικού Συλλόγου Λάρισας, αλλά και δημάρχων, προκειμένου ν λάβει αποφάσεις για την εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων. Ως γνωστόν από χθες η Π.Ε. Λάρισας, επανήλθε στο χάρτη 3 της επικινδυνότητας, (πορτοκαλί) όπου εκεί παραμένουν και οι ΠΕ Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στη Λάρισα τις τελευταίες ημέρες εχουμε συρροή κρουσμάτων, με αποκορύφωμα τη χθεινή ημέρα οπότε και ανακοινώθηκαν 31 κρούσματα. Προχθές είχαν ανακοινωθεί 18, 7 την προηγούμενη, 14 το Σάββατο, συνολικά 70 σε 4 ημέρες!

Με βαση αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι η πανδημία βρίσκεται ξανά σε εξαρση στην πόλη, με την ιδιιτερότητα ότι αυτή τη φορά τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε αθλητες, αθλήτριες, μαθητέ κια γενικά νεόυς σε ηλικία που είναι μεν ασυμπτωματικοί τις περισσότερες φορές, ωστοσο ελλοχεύει ο κινδυνος της μετάδοσης του ιού στα ηλικιωμενα μέλη των οικογενειών τους